Hanna Dybfest fra Ervika 4H var eneste plakettmottaker fra Fosen. (Foto: 4H Sør-Trøndelag)

Hanna Dybfest fra Ervika 4H var eneste plakettmottaker fra Fosen. Foto: 4H Sør-Trøndelag

Eneste fosning som fikk utmerkelsen:

Hanna (18) fikk utmerkelse for sitt 4H-arbeid

Lørdag 19.november var årets mest høytidelige arrangement i 4H Sør-Trøndelag, nemlig plakettutdeling for de som har fullført sitt 4H-program. Hanna Dybfest fra Bjugn var i år den eneste fosningen som mottok plakett.

Plakettmottakere fra hele fylket var samlet på Lian restaurant, og 13 av i alt 19 plakettmottakere var til stede i bunad eller dress.

- Har krevd litt av meg

Landbruksdirektør Tore Bjørkli fremhevet de verdier en 4H-er sitter inne med etter fullført løp i 4H. Bjørkli holdt tale og delte ut plakettene til årets 19 plakettmottakere i Sør-Trøndelag.

Hanna Dybfest fra Ervika 4H er godt fornøyd med utmerkelsen.

- Det er godt å endelig få den etter sju år, med et årlig prosjekt som har krevd litt av meg og de rundt meg. Jeg hadde ikke mottatt plaketten uten hjelp fra familie og venner , sier hun.

 Hanna avsluttet sitt løp i 4H med et DIY-prosjekt og har tidligere vært både sekretær og styreleder i klubben. For å få plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt sju 4H-prosjekter over minst sju år.

- 4H har også hjulpet meg å bli mer sikker på meg selv, og mer utadvendt, samt at det har gitt meg mange gode minner og venner, sier Dybfest.

Kunnskap og erfaring

- Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fulført programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring på tvers av aldersgruppene, møteledelse og medlemsdemokrati,  skriver Gunn Skjøstad, Organisasjonsrådgiver i 4H Sør-Trøndelag i en pressemelding.

I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottaker har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller STÆA; Sør-Trøndelag  Ærverdige Alumner.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Kraftig fall i radiolytting det siste året

Hver tiende radiolytter er blitt borte de siste 12 månedene, viser ferske tall. NRK er hardest rammet etter at dab-radio ble innført.

Dagens fosning:

- Forebygging av mobbing skulle vært med i pensum fra første klasse

Lillian Bærøy Sigurdsen mener mobbing er et "folkehelseproblem", og skulle ønske at det ble gjort mer forebyggende arbeid.

2. tertialrapport:

Sykefraværet går ned, litt merforbruk, men på stø kurs ut av Robek

Bedre tjenester, mindre gjeld, en liten økning i arbeidsledighet. Bjugn kommune oppsummerer årets åtte første måneder.

- Klare for tjue nye år

Stjørna teaterlag feiret i helga sitt 20-årsjubileum, kombinert med en skikkelig mimrefest.