- På det meste er det over 400 arbeidere i sving. Om lag en fjerdedel er fra Fosen Yard, mens resten er fra underleverandører, forteller verftsdirektør Anders Straumsheim.

Holder seg i gang

Ombyggingsjobben på hurtigruta Nordnorge er det siste større oppdraget verftet har. Hurtigruta skal etter planen leveres i slutten av denne måneden. Verftsdirektør Straumsheim sier at det er uproblematisk å holde Fosen Yard AS i gang som selskap gjennom 2017.

- Det er ikke utfordringen, men vi må skaffe jobber for å sysselsette folk. Om ikke mister vi for mye viktig kompetanse, påpeker han.

- Jobber intenst

Straumsheim sier de har mye spennende på gang rundt mulige nye jobber, men at han av forretningsmessige hensyn ikke kan være mer konkret.

- Vi jobber intenst med å skaffe jobber til verftet.

- Vet du noe om hvor mange av de som tidligere jobbet på verftet, som har funnet seg annet arbeid?

- Jeg har ingen oversikt selv, men det er sikkert litt begge deler. Noen har funnet seg annet arbeid midlertidig mens de venter på nye oppdrag på verftet. Andre har sikkert funnet mer faste jobbløsninger, svarer Straumsheim.

- I rute

Verftsdirektøren påpeker viktigheten av at ombyggingsprosjektet med hurtigruta Nordnorge nå går etter planen.

- Vi er i rute nå. Vi er helt avhengige av å gjenopprette tilliten i markedet, og da er det svært viktig å vise at vi leverer på dette oppdraget, sier Straumsheim.