Det er i ferd med å bli en tradisjon at Ørland kommune og Ørland kultursenter byr på en ny og unik pepperkakeform når det nærmer seg tida for julebakst.

Oppmerksomhet

Det startet med at kampflyet F-35 ble brukt som modell for pepperkaker til jula i 2014. Valget av det nye kampflyet som fasong for julebaksten skaffet kommunen stor oppmerksomhet i ulike media. Mens noen var begeistret, så var det andre som ikke mente siluetten av et kampfly var egnet til å skape julestemning.

I fjor var det Austråttborgen som ble brukt da nye former ble bestilt. Et kjent og kjært motiv for mange.

Nå er det for tredje år på rad mulig å sikre seg ei pepperkakeform med et lokalt motiv om man tar turen innom Ørland kultursenter. I skranken ved kultursenteret har korga med pepperkakeformer kommet på plass, og årets nyhet er forma med et ramsalt motiv.

Lysende veiviser

Kjeungskjær fyr sies av mange å være det mest fotograferte fyret langs norskekysten. Det åttekantede og 20,6 meter høye fyret ligger vest for Uthaug, der det siden det ble åpnet i 1880 har vært en lysende veiviser for skipstrafikken.

Kino- og biblioteksjef Hanne Tøfte ved Ørland kultursenter regner med at interessen for årets pepperkakeform ikke vil være mindre enn tidligere år. Hun kan også fortelle at man har fått laget et nytt opplag av den første formen, det vil si den som viser kampflyet F-35.