- Som alltid vil juleutstillinga være med mange utstillere og teknikker. Tradisjon tro, blir årets første gløgg servert på åpningsdagen, forteller Toril G. Oksvold ved galleriet.

Lagde skulpturer av leire i grøfta

For første gang viser galleriet keramikk av Marlene Kløften. Hun er 29 år og bosatt i Trondheim, men er oppvokst på Opphaug i Ørland kommune. Da hun i 2006/2007 gikk på Sogn Folkehøgskole lærte hun å dreie keramikk, og etter det fikk hun bygd et verksted på Ørlandet der hun har holdt på med keramikk siden.  Marlene har i flere år vært medlem i butikkollektivet Pryd på Bakklandet som nå er nedlagt.

- Det er vanskelig å si når eller hvorfor jeg startet, for jeg har bestandig likt å holde på med leire. Interessen for å lage noe med leire har nok alltid vært der. Da jeg var liten gravde jeg opp leire i grøfta og lagde skulpturer av det i dukkestua, forteller den unge keramikeren.

Separatutstilling

En annen nykommer på Galleri Empati er Ragnhild N. Solem. Noen har kanskje sett noen av hennes arbeider da hun hadde separatutstilling ved Mølnargården denne sommeren i Ørland/Bjugn Kunstforenings regi, eller ved andre utstillinger hun har deltatt på.

- Jeg har alltid vært fascinert av bilder, både foto, maleri og tegninger. Jeg var spesielt opptatt av Magne Sandøy sine bilder og Kristian Winsjansens tegninger, disse to var min mors søskenbarn. Det  ble endel tegning i oppveksten. På ungdomsskolen valgte jeg foto og film som valgfag og kjøpte mitt første kamera. Vi fremkalte film og sort/hvit bilder i mørkerom, forteller Solem.

I 2012 var hun med på ukeskurs på Inderøya, og læreren var Jørn Adde. Av ham lærte hun teknikken med å legge bilder i flere lag, enn slags fotocollage eller DGA (Digitalt grafisk arbeid). Og det er bilder i denne teknikken Ragnhild stiller med.

Åpnet atelier

Utstillere i år er Sylva K. Johansen, Marlene Kløften, Mildrid Overegseth, Ragnhild N.Solem, Kerry Grøneng, Gunhild S. Berg, Grethe By Rise, Astrid Dahlsveen, Janis Spalvins med flere.

- Samtidig med juleutstillingen vil det være åpent atelier og salgsutstilling i Torils Atelier både den 12. og 13. november. Der vil flere av utstillerne, som ofte er med på malekvelder og kurs vise noen av sine arbeider, noen er til salgs og noe få er ikke, sier Oksvold.

Ragnhild Solems verk, Austrått i potteblått.