Politikerne i Rissa skal torsdag behandle anmodningen fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi Midt-Norge) om å redusere antall flyktninger til kommunen.

Treåresplan

Rissa kommune har tidligere vedtatt en treårsplan for mottak av flyktninger. 14 i 2014, 18 i 2015 og 18 i 2016. Det er også allerede fattet vedtak om bosetting av 18 i 2017, inkludert åtte enslige mindreårige.

Behov for bosetting er redusert fordi det nå kommer færre asylsøkere til Norge, i tillegg til at færre innvilges opphold. I oktober sendte derfor IMDi ut en anmodning til Rissa om å redusere det vedtatte antallet på 18.

Velfungerende NAV

I sakspapirene foran kommunestyremøtet skriver saksbehandler André Sagmo fra NAV at NAV Rissa har bygd opp en velfungerende avdeling for integrering og opplæring, og at de er opptatt av å bygge en langsiktig og forutsigbar organisasjon, til beste for bosatte flyktninger. Langsiktige vedtak er derfor viktig.

Innstilling

I innstillingen står det følgende:

«Rissa kommune har, i samråd med IMDi, allerede gjennomført bosetting av 20 flytninger. Vedtaket for 2017 er på 18 flyktninger. Nedjustering av antallet flyktninger er uaktuelt for Rissa kommune».