Som en konsekvens av kommunesammenslåingen mellom Rissa og Leksvik må alle eiendommer i Leksvik få nye gårdsnummer.

Flest i Rissa

I dag har eiendommer i Rissa gårdsnummer fra 1 til 172. I Leksvik går nummereringen fra 1 til 133. Når Rissa og Leksvik blir Indre Fosen kommune kan man ikke ha to eiendommer med samme gårdsnummer.

- Vi løser dette ved at vi plusser på 200 på alle gårdsnummer i Leksvik fra 1. januar 2018. Dermed vil gårdsnumrene i Leksvik gå fra 201 til 333, sa plansjef i Indre Fosen kommune, Siri Vannebo, da hun orienterte Fellesnemnda om saken i det siste møtet.

Fem må få nye navn

Men det er ikke bare gårdsnumrene som må forandres fra den dagen Indre Fosen kommune blir en realitet.

I dag er det fem vegpar i Rissa og Leksvik som har samme navn.  Disse vegene er: Buktaveien, Rådyrveien, Strandveien, Sve(a)haugveien og Trøa(n)veiene. Å ha flere veger med samme navn kan være uheldig, og da særlig med tanke på at utrykningskjøretøyer skal finne fram til rett adresse uten tap av tid. Derfor må fem av disse vegene få tildelt nye navn.

Færrest adresser

- Vi har valgt å gjøre det slik at de fem vegene med færrest adresser skal få nye navn. For Leksviks del gjelder det Trøanveien og Rådyrveien. I Rissa må Buktaveien, Strandveien og Svehaugveien få nye navn, opplyste Vannebo.

Innbyggerne er invitert til å komme med forslag på nye vegnavn.

Valgkretsene og kirkesognene i nye Indre Fosen kommune vil også få nye nummer.