For både Rissa og Leksvik har Høyre-ordfører etter valget høsten i fjor. Senterpartiet har også varaordføreren i begge kommuner. Dermed ligger det i kortene at Indre Fosens første ordfører blir en Høyre-mann, mens varaordføreren trolig blir en Senterparti-politiker.

- Utsetter

Rissa-ordfører Vollan bekrefter at han og Saghaug har snakket om temaet, men sier de har bestemt seg for å la det ligge frem til høsten neste år.

- Hvordan skal du og Steinar avgjøre hvem som blir ordfører?

- Det blir avgjort i det konstituerende møtet for det nye kommunestyret i Indre Fosen. Per i dag er planen at det møtet skal finne sted i oktober 2017. Det har veldig liten hensikt å bestemme hvem av oss som skal bli ordfører i god tid før det. Det kan gå ut over motivasjonen til den som vet han ikke skal være ordfører. Dette skal vi avgjøre rett i forkant av det konstituerende møtet høsten neste år, svarer Rissa-ordfører Vollan.

Leksvik-ordfører Saghaug sier han også synes det er naturlig å utsette praten om hvem som skal bli ordfører.

Les mer: Ingen toppledere fra Leksvik i toppledelsen i indre Fosen.

Taus om ambisjoner

Både Vollan og Saghaug tror det skal gå greit å bli enige om hvem som blir Indre Fosens første ordfører. Begge tror det blir en enighet om dette i forkant av det konstituerende møtet. Verken Saghaug eller Vollan ønsker å si stort om hvorvidt de ønsker å bli ordfører.

- Ønsker du å bli ordfører i Indre Fosen?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det akkurat nå, svarer Leksvik-ordfører Saghaug.

Rissa-ordfører Vollan svarer omtrent likens på samme spørsmål:

- Det har jeg ingen kommentar til.

Vollan legger til følgende:

- Det får vi se inn mot møtet høsten neste år.

Vollan på stortingslista

Rissa-ordfører Vollan står på 4. plass på Sør-Trøndelag Høyres liste til stortingsvalget høsten neste år. Høyre har i dag to representanter på Stortinget fra Sør-Trøndelag. Dersom Høyre gjør et like godt valg som sist samt at en av toppene på Sør-Trøndelag Høyres liste blir statsråd, vil Vollan ende opp som første vararepresentant til Stortinget.

- Da kan det bli noen gjesteopptredener. Det er det som er utgangspunktet mitt, sier Rissa-ordføreren.

Men dersom Høyre skulle få inn tre representanter fra Sør-Trøndelag, og én av dem blir statsråd, kan Vollan bli fast representant på Stortinget fra høsten neste år.

Les mer: Slik ble Steinar Saghaug ordfører