Datteren var betydelig yngre enn 14 år gammel da overgrepene startet. Overgrepene fant sted over en periode på minst tre år.

Sa seg skyldig

Mannen var tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år og for å ha hatt seksuell omgang med en slektning i nedstigende linje. Videre var han tiltalt for å ha oppbevart 3600 bilder 308 videofilmer som viser seksuelle overgrep mot barn «og/eller fremstillinger som seksualiserer barn».  Hovedforhandling i saken ble holdt 25. oktober. Tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalen. Retten mottok forklaring fra tre vitner. Det ble også avspilt dommeravhør av fornærmede.  Retten fant tiltalte skyldig i alle tiltalepunktene.

Fant sted i hjemmet

Fornærmede har forklart at overgrepene mot henne skjedde i hjemmet. Det fant sted både på badet og på soverommet, og det skjedde gjentatte ganger over en periode på minst tre år. Fornærmede fortalte ingen om farens overgrep, før hun til slutt åpnet seg for en bekjent.  I dommeravhør har hun forklart om overgrepene. Hun har siden ikke hatt kontakt med sin far.

Angrer

Den tiltalte faren erkjente i retten seksuell omgang med sin datter. I dommen står det at mannen angrer på det han har gjort, og at han har vært bekymret for hvordan det ville gå med fornærmede. Faren erkjente i retten at overgrepene skjedde over flere år. Han forklarte at han sluttet med overgrepene fordi fornærmede med kroppen viste at hun ikke ønsket det.

Ville teste pedofili

Tiltalte ble også dømt for å ha lastet ned overgrepsbilder. Mannen forklarte i retten at han lastet ned bildene fordi han ville teste om han var pedofil og dermed en fare for andre barn. Tiltalte har forklart at han har sett på over tusen bilder. Bildene viser barn som poserer og barn som blir utsatt for seksuelle overgrep. Tiltalte mener at de yngste barna han så på bildene var fem-seks år gamle. Mannen benektet å ha delt overgrepsbildene med noen. Politiet fant heller ikke egenprodusert materiale blant de 3600 bildene og 308 videofilmene.

Oppreisningserstatning

I formildende retning la retten vekt på tiltaltes tilståelse samt at det hadde tatt lang tid før saken ble behandlet i retten. Retten fant ingen andre formildende omstendigheter. Retten landet på at 2 år og 6 måneders fengsel var riktig straff for mannen. I tillegg må han betale 120 000 kroner i oppreisningserstatning til datteren.

Fosna-Folket har forsøkt å komme i kontakt med mannens forsvarer, uten å lykkes.