I alt 26 grupper arbeider med ulike tema i forbindelse med sammenslåingen mellom Rissa og Leksvik. En av arbeidsgruppene har videregående skole som tema.

To valg

Nå har gruppen kommet fra til at Fellesnemnda har to valg. Enten å levere etterspurt materiale og avvente Fellesnemda for Trøndelags politiske behandling av videregående skolestruktur for Fosen og Trøndelag eller å gjøre et aktivt utrednings- og pådriverarbeid for felles videregående skole i Indre Fosen som blir en verdifull del av tilbudet for Fosen og Trøndelag.

Prosjektlederen for Indre Fosen kommune foreslo i torsdagens fellesnemndmøte i Leksvik videre utredning, og at det organiseres som et prosjekt.

Innstillingen

Dette er innstillingen Fellesnemndas medlemmer skulle ta stilling til:

1. Utviklingsarbeidet for felles videregående skole organiseres som et prosjekt. Fellesnemdas prosjektleder utpeker medlemmene i en administrativ flerfaglig prosjektgruppe.

2. Arbeidet skal resultere i en rapport som beskriver dagens status ved skolene og et

realistisk scenario for felles/ny skole. I tillegg skal det gjøres en helhetlig vurdering som bygger på dagens status og fremtidsscenariet. Rapporten skal også inneholde en anbefaling om hvilken stedlig plassering som totalt sett er best for fremtida i Indre Fosen. Resultatet skal foreligge innen 28.2.2017.

3. Styringsgruppe for prosjektet blir Arbeidsgruppe 12, «Videregående skole» pluss ordfører i Leksvik og varaordfører i Rissa.

Reagerte

Det siste punktet fikk Line Marie Rosvold Abel (Leksvik Venstre) til å reagere. Varaordfører i Rissa Liv Darell (Sp) er også fylkestingspolitiker og har etter noens mening vært uklar på om hun støtter opprettelsen av en felles videregående skole i Vanvikan.

- Jeg forventer at varaordføreren i Rissa er seg sitt ansvar bevisst i denne saken når hun blir med i styringsgruppen. I intensjonsavtalen som ble enstemmig vedtatt i begge kommunene står det at det skal arbeides for at det skal bygges en ny videregående skole i Vanvikan, sa Rosvold Abel.

Gissel eller aktiv bidragsyter

- Jeg har aldri kommet med noen offisiell uttalelse om plassering av videregående skole. Det er en fylkessak. Det er fylkestinget som bestemmer. Vedtaket i fylkestinget i juni var et utsettelsesvedtak hvor fylkestinget ba fylkesrådmannen om videre utredning om økonomi i prosjektet, transportbehov og skysskostnader, skolestørrelse og tilbudsstruktur og involvering av aktuelle aktører som næringsliv, idrett og frivillighet. Når jeg nå blir med i denne styringsgruppen kan jeg velge å se på det på to måter. Enten som et gissel eller som en aktiv bidragsyter i de utfordringene som kommer i denne saken. Jeg velger den siste måten, sa Liv Darell.

Line Marie Rosvold Abel foreslo også et tillegg i punkt to hvor det burde presiseres at skolen skal ligge i Vanvikan. Hennes tilleggsforslag ble vedtatt.

Stemte i mot

Vegard Heide fra Rissa MDG var den enste som stemte i mot trepunktsinnstillingen fra prosjektlederen.

- Det er fylkestinget som avgjør. Jeg har problemer med å se at vi skal bruke mer ressurser på dette. Jeg mener konklusjonen allerede er klar, sa Heide blant annet.