Ordfører Steinar Saghaug (H) i Leksvik bekrefter at det var flere møter med den administrative ledergruppa i kommunen der valg av konstituert rådmann vare tema.

- Vi drøftet også Bjørn Ståle Aalberg som et alternativ, sier Saghaug. Samtidig forsvarer han valget av Vigdis Bolås som konstituert rådmann fram til sammenslåingen 1. januar 2018.

Les mer: - Har ikke tillit til politisk ledelse

- Ikke mistillit

- Fra 2018 skal Vigdis uansett inn i stillingen, og da ser jeg fordeler ved at hun allerede nå kan tre inn som rådmann i Leksvik, sier ordfører Saghaug.

Han poengterer at dette ut fra hans ståsted ikke må tolkes som at han ikke har tillit til eller mener at eksempelvis helse- og omsorgssjef Bjørn Ståle Aalberg, som har vært Leksvik-rådmann Kai Terje Dretviks nestkommanderende, ikke har den nødvendige kompetansen til oppgaven som konstituert rådmann. Derimot mener han at den politiske ledelsen i Leksvik har vært opptatt av hva som er best, både med tanke på prosessen fram til 2018 og det faktum at Leksvik kommune fra inngangen til 2018 er sammenslått med Rissa kommune.

Tilbakeviser

Når det gjelder påstanden om at både ordfører og varaordfører skal ha gitt ledergruppa tydelig beskjed om at de ikke ville akseptere ei ledergruppe i Indre Fosen kommune uten at det ble med ansatte fra Leksvik kommune, så tilbakeviser Saghaug dette.

- Jeg har ikke kommunisert det til ledergruppa i Leksvik, sier ordfører Saghaug.

- Hovedtillitsvalgt Audgunn Nilsen i Fagforbundet i Leksvik har forståelse for kritikken fra de administrative lederne i Leksvik. Hva betyr dette for samarbeidet internt i Leksvik kommune fram til sammenslåingen?

- Jeg føler at vi generelt har en grei kommunikasjon med de ansatte, sier ordfører Steinar Saghaug.

- Spesiell situasjon

Varaordfører Bjørnar Buhaug (Sp) i Leksvik beskriver situasjonen rundt utvelgelsen av lederteamet til Indre Fosen kommune som litt spesiell.

- Jeg hadde nok tenkt at det ville bli med en leder fra Leksvik inn i ledelsen for Indre Fosen kommune, sier Buhaug. Samtidig sier han at så lange kriteriene for ansettelse av ledergruppe for Indre Fosen er fulgt, så støtter han som politiker den jobben som er gjort.

- Lov å være skuffet

- Det er en stilling vi som politikere råder over i denne sammenhengen, og det er valget av rådmann. Vi tok valget av Vigdis Bolås på en god måte, med enstemmighet både i formannskapet og deretter kommunestyret, sier Buhaug. Han har samtidig forståelse for at det er delte meninger både om valget av rådmann og sammensetningen av ledergruppa for den kommende storkommunen.

- Det er lov å være skuffet, jeg har respekt for det. Jeg føler vi skal være heldig for at vi fikk Vigdis Bolås som konstituert rådmann, sier Buhaug. Varaordføreren legger til at han har tillit til kommunalsjefene som fortsatt er ansatt i Leksvik kommune.