Mannen er nå dømt til 19 dagers fengsel. Han må i tillegg betale en bot på 70 000 kroner. Videre er han fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på to år.

Litt «uggen»

Fosen tingrett behandlet saken som en såkalt tilståelsesdom. Siktede møtte og ga en uforbeholden tilståelse. Han forklarte at han lørdag 20. august hadde vært på søskenbarntreff i Bjugn. Der hadde han drukket både øl og sprit til klokken 03.30 – 04.00 på natta. I 11.00-tiden dagen etter satte han seg på motorsykkelen for å kjøre til Brekstad. Siktede har forklart at han følte seg litt «uggen» da han satte seg på sykkelen, men at han ikke tenkte over at han kunne være påvirket av alkohol.

Kjørte 1,5 mil

Mannen ble stanset av politiet på fylkesvei 710 ved Bohus på Brekstad. Utåndingsprøven som ble tatt om lag 25 minutter etter at mannen ble stanset, viste en alkoholkonsentrasjon på 0,74 milligram per liter luft. Det tilsvarer en blodpromille på 1,48. Retten la i skjerpende retning vekt på at mannen hadde kjørt cirka 1,5 mil med promille. I formildende retning la retten vekt på siktedes tilståelse.