Torsdag skal Bolås presentere navnene på de åtte som skal inn i ledergruppa i Indre Fosen kommune for fellesnemnda. Det skjer på et møte i Leksvik. Ingen fra dagens ledergruppe i Leksvik kommune blir med i ledergruppa Bolås har satt sammen for Indre Fosen kommune.

Avgjørende

Til Fosna-Folket sier Bolås at det kun var to av stillingene det var konkurranse om, nemlig økonomi samt helse og omsorg.

- I intensjonsavtalen som lå til grunn for folkeavstemningen om sammenslåing, er første delmål at man skal videreføre det beste i begge kommuner inn i den nye kommunen. Ut fra dette, synes du det er problematisk å presentere en ledergruppe der ingen fra Leksvik kommune er med?

- Overhodet ikke, det er ikke problematisk. Alt og alle skal bli ivaretatt på en best mulig måte. Sammensettingen av ledergruppa blir avgjørende for å nå målene for Indre Fosen kommune, sier Bolås til Fosna-Folket.

Ekstern kompetanse

Bolås forklarer at det er brukt et eksternt konsulentselskap uten noen form for binding til Rissa eller Leksvik kommuner til å vurdere kandidatene til de to stillingene det har vært konkurranse om, og at man der har lagt klare kriterier til grunn for vurderingene som er gjort. Ut fra dette har Bolås presentert en innstilling for partssammensatt utvalg, der ordførere, rådmenn og tillitsvalgte fra begge kommuner er representert.

- Tillitsvalgte støttet også innstillingen min, sier Bolås til Fosna-Folket.

Overtok Leksvik

Bolås har siden 15. september fungert som rådmann i både Leksvik og Rissa. Hun overtok som konstituert rådmann i Leksvik etter at Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik gikk ut i permisjon. Det var i desember i fjor at Rissa og Leksvik kommuner vedtok å slå seg sammen. Det ble samtidig som kommunevalget 14. september 2015 avholdt folkeavstemning i begge kommuner. I Rissa ble det et relativt klart ja-flertall, mens det i Leksvik ble dødt løp. Der stemte 949 for og 949 mot. Indre Fosen kommune trer i kraft 1. januar 2018. Da vil Vigdis Bolås gå inn i rollen som rådmann for Indre Fosen. Fredag presenteres altså hvilke ledere hun får med seg i toppledelsen.

Les mer: Leksvik-rådmannens fallskjermavtale

- Til etterretning

Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H) svarer slik når Fosna-Folket spør om sammensetningen i toppledelsen i Indre Fosen kommune.

- Hva tenker du om at ingen av dagens toppledere i Leksvik kommune blir med inn i toppledelsen i Indre Fosen kommune?

- Nei, det tar jeg egentlig til etterretning. Det er ikke noe jeg kan være med å påvirke. Jeg skulle gjerne sett at noen fra Leksvik var der, men jeg må ta dette til etterretning.

- Er du ikke bekymret for at dette kan ha negative konsekvenser for det som i dag er Leksvik kommune?

- Nei. Det er jeg ikke. Jeg er helt sikker på at de som tilsettes som toppledere gjør en bra jobb både med tanke på Leksvik og hele Indre Fosen.

- Har du som Leksvik-ordfører ingen betenkeligheter med dette?

- Nei. Det har jeg ikke.

- Hvilke reaksjoner forventer du fra Leksvik-innbyggerne når dette blir kjent?

- Nei. Jeg forventer ikke de store reaksjonene. Det har blitt kjørt en grundig prosess. Vi må forklare dem at det er gjort et grundig arbeid med utvelgelsen. Jeg tror ikke det blir noen store reaksjoner.

- Du frykter ikke at den nye kommunen blir Rissa-styrt?

- Nei. Jeg tror at vi tenker som en ny felles kommune etter hvert.