Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 13.35. Ifølge politiet var det to dykkere som hadde vært ute på sjøen samtidig.

Dykket fra båt

- Det var to litauere som hadde vært ute på sjøen mellom Dybfest og Tarva. De dykket fra en båt, og begge to havnet i sjøen. Båten ble funnet i nærheten av Tarva, opplyser Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Det vær nærmest Dybfest at dykkerne havnet i sjøen. Den ene mannen kom seg i land på Dybfest. Den andre mannen ble meldt savnet.

I god behold

Vedkommende ble funnet av Sea King i sjøen mellom Dybfest og Tarva.

- Han var helt okey og ble satt av på Dybfest, sier Vaage ved Hovedredningssentralen.

I forbindelse med savnetmeldingen, ble det også sendt redningsdykkere med helikopter fra Trondheim.

- Besvimte flere ganger

Ifølge Adressa.no hadde den lokale båtforeningen dugnad ved Dybfest kai søndag ettermiddag.

- Plutselig kom det en heseblesende mann bort til oss. Vedkommende var i veldig dårlig forfatning. Han hadde tydligvis svømt langt. Han snakket ikke norsk, men fikk forklart med hendene at det var en mann på sjøen. Mannen besvimte flere ganger, forteller Bjørn Langvold til Fosna-Folket.

Nødetatene ble umiddlerbart kontaktet. I tillegg dro folk fra båtforeningen ut i båt for å lete etter mannen i sjøen.

- Vi var fire mann som dro ut i to båter, og fant båten deres ved "Ung-Tarva" ikke langt fra Tarva. Jeg ble veldig lettet og glad da jeg fikk høre at den andre mannen også var funnet i god behold i sjøen. Det var det beste av alt, sier Langvold.

- Trolig mistet båten

Han forteller at det er en del vind i området søndag.

- Det er skikkelig landvind her. De to har sikkert mistet båten mens de var i vannet og dykket. Kanskje har de forsøkt å svømme etter båten, og har brukt mye krefter på det. Det var flaks at vi hadde dugnad her akkurat i dag, slik at nødetatene ble varslet fort, sier Langvold.

Joakim Skjefstad er daglig leder for Statsnail AS, firmaet de to litauerne jobber for. Han var i Trondheim da han fikk beskjed om hendelsen, og var rask med å hive seg i bilen og kjøre til Fosen da han hørte hva som hadde skjedd.

- Jeg fikk først telefon om at en av dem var savnet, det tok ei lita stund før jeg fikk ny telefon om at han var funnet i god behold. Jeg ble skjelven, og fryktet det verste. Heldigvis gikk det godt, og det var flaks at det disse karene var her og fikk varslet nødetatene så raskt, sier Skjefstad.

- Han lå midt i leia

Snegledykkerne hadde fått motorstopp ute i sjøen da de var på tur mot Uthaug,og var kledd i overlevelsesdrakter. Det at en av dem klarte å komme seg i land berget trolig livet på kameraten som ble liggende ute i vannet, tror Langvold og Torsteinsen.

- Han lå jo midt i leia her, og hurtigruta kom ikke lenge etterpå. Det kunne gått riktig ille, og hadde ikke kameraten kommet seg på land og blitt oppdaget så hadde det nok ikke gått så bra, sier de.

- Skal ikke skje

Skjefstad takker de to for innsatsen og forklarer at han har tenkt mye på hva som kan gjøres annerledes. Firmaet er i oppstartfasen, men Skjefstad lover bedring for sikkerhetsrutinene fremover og vil ta en gjennomgang med alle ansatte for å få på plass nødvendige og gode rutiner.

- Det første som slår meg er at dette skal ikke skje, det er mitt ansvar. Vi vil se nøye på hva som kan gjøres annerledes, det er først når noe skjer at man begynner å tenke på hva man kunne gjort annerledes. Det endte heldigvis godt takket være Bjørn og Frank med resten av gjengen, og det er en viktig lærdom som vil gjøre at vi går over rutinene våre, sier han.