I disse dager pågår nominasjonsprosessen i de politiske partiene foran neste års stortingsvalg.

Utjevningsmandat

Det er mange år siden Nord-Trøndelag KrF har hatt en representant på Stortinget. Jon Normann Tviberg er fylkesleder i Nord-Trøndelag KrF, og han har tro på at partiet kan greie å få en representant på Stortinget.

- Nominasjonskomiteen har foreslått Åse Marie Lindau fra Namsos på førsteplass. Hun er fylkesvaraordfører i Nord-Trøndelag og nestleder i fylkespartiet. Vi har en sjanse på et utjevningsmandat. Da teller hver eneste stemme i Norge med. Det skal ikke være umulig at vi greier å få et utjevningsmandat, sier Tviberg som selv er foreslått på femteplass.

- Et spennende parti

Nominasjonsmøtet blir holdt på Størdal neste lørdag.

- KrF er et spennende parti, og det er ikke tvil om at vi sammen med Venstre spiller en viktig rolle i regjeringssamarbeidet med Høyre og Frp, mener Tviberg.

Viktig å bli hørt

Programarbeidet foran neste høsts stortingsvalg er ennå ikke kommet i gang, men Tviberg sier at det å kjempe for en et stortingsmandat blir viktig for partiet.

- Det er viktig at KrFs stemme blir hørt også fra Trøndelag. I dag har heller ikke Sør-Trøndelag noen KrF-representant på Stortinget. Dermed blir det ennå viktigere å kjempe for at vi får inn en representant, konkluderer Tviberg.