Så langt i år har fem personer mistet livet i trafikken i til sammen fire ulykker på Fosen. Torsdag formiddag omkom en mann i 20-årene etter en utforkjøring ved Støvlfossen i Stordalselva i Åfjord.

- Jeg kan ikke huske sist vi hadde fem trafikkdrepte på ett år på Fosen. Jeg har jobbet i politiet i regionen siden 1989. Dette er dypt tragisk. Jeg føler med de pårørende, sier lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Den fjerde dødsulykken

Det var klokken 09.10 torsdag at politiet fikk melding om ulykken i Åfjord. Nødetatene rykket ut og dykkere ble sendt med helikopter. Mannen i bilen ble berget i land, og livredning ble forsøkt, men livet sto ikke til å redde.

Dette er den fjerde dødsulykken på Fosen så langt i 2016. Den første ulykken i år var 7. februar, der en mann (59) og en kvinne (57) mistet livet da to personbiler frontkolliderte på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik. Fire personer ble skadd i ulykken.

Frontkollisjon

Kort tid etter, 16. februar 2016, omkom en 92 år gammel mann etter at to personbiler kolliderte på fylkesvei 715 i Haugsdalen i Rissa. Mannen var passasjer i den ene bilen.

20. september var det en 18 år gammel mann som omkom i en frontkollisjon på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik i Leksvik kommune. Sjåføren i den andre bilen, en kvinne i 30-årene, ble alvorlig skadd i ulykken.

- Ta det med ro

Lensmann Halvorsen oppfordrer alle til å ta det rolig i trafikken.

- Helt uavhengig av denne ulykken, så oppfordrer jeg alle fosninger til å ta det med ro. Vi har ingen å miste, påpeker lensmannen.