- Det var veldig inspirerende. Jeg kjenner at jeg får lyst på flere farger i hjemmet mitt. Jeg har mye hvitt fra før, men nå kunne jeg faktisk tenkt meg å innføre mer sort og mørke farger, sier Helena Pettersen (19) fra Opphaug.

Pettersen levnet liten tvil om at budskapet fra interiørekspert og TV-personlighet Halvor Bakke, kjent fra blant annet Homsepatruljen, Eventyrlig oppussing og Norges styggeste rom, hadde truffet.

Jordfarger

For under foredraget Bakke holdt under «Damenes aften» ved Bohus på Brekstad onsdag kveld oppfordret han de rundt 150 frammøtte nettopp til å tørre å eksperimentere mer med farger i hjemmene sine. Av høstens «hotteste» farger trakk Bakke fram olivengrønt, decoblått, rust, sennepsgult, koksgrått og sort.

- Ikke vær redd for mørke farger. Det er i trendbildet akkurat nå, slo han fast.

Selv har han flere innslag av matt sort og dype blåfarger hjemme på gården sin utenfor Stavern.

- Ikke del fargekoden!

Dersom noen skulle finne drømmefargen hadde Bakke et klart råd:

- Ikke del fargekoden! Ikke spør om andres fargekoder, og dersom de gjør det: Ikke si det. Plutselig har alle lik farge hjemme hos seg, sa Bakke til stor latter fra salen.

Bakke oppfordret damene til å mikse og trikse med ulike typer materialer og stiler for å gjøre hjemmet mer personlig.

- Alt behøver ikke å være i samme stil. Det blir fort kjedelig, sa han.

Planter og levende lys

Av andre trender i høst kunne han anbefale masse grønne planter, mengder av levende lys og unike gjenstander som har «levd» før.

Til tross for at interiøreksperten viet mye tid til å fortelle om høstens trender, hadde han selv et avslappet forhold til det.  Trender er ingen fasit, skal vi tro Bakke.

- Drit i dem, følg magefølelsen, pleier jeg å si. Hva som regnes som et fint hjem er opp til dere å bestemme.

Trengte tips

Etter det latterfylte foredraget var tid for mingling og shopping i varehuset. Venninnene Helena Pettersen (19) og Henna Eidsaune (19) ble begge svært inspirerte av tipsene fra Bakke.

- Vi er nok veldig trendbevisste begge to. Trendene nå til høst er veldig min stil, med mye farger. Det er jeg opptatt av, sier Henna.

- Jeg har nettopp flyttet, så jeg trengte litt tips, forteller Helena.

Unikt

Også Siw Anita Strand og Toril Leikvang fra Bjugn benyttet muligheten til å få tips og råd fra hele Norges Halvor Bakke. De var begge svært begeistret etter foredrag.

- Det var veldig artig. Han treffer spikeren på hodet, spesielt det han sa om fargekoder. Det kjente vi oss litt igjen i, ler de to.

- Man vil jo helst at det skal være unikt, sier Toril.

Selv har de en stil preget av lyse farger, hvitt og beige, hjemme.

- Men jeg kjenner at jeg fikk lyst på litt mer farger enn det jeg har fra før. Det viktigste er vel at man liker det selv, sier Siw Anita.