- Så langt har det gått bra med treninga bortsett at jeg slo meg på leggen og måtte sy noen sting like før høstferien. Derfor har det blitt litt lite trening den siste tiden, sier Julie Victoria Berg.

Vil til VM i USA

Hun har satt seg store mål foran vinterens skisesong.

- Målet mitt er å hevde meg i norgescupen og i NM. En topp seks-plassering bør være innen rekkevidde. Junior VM, som går i USA i månedsskiftet januar/februar, er også et mål, men det er mange som kjemper om de seks norske plassene, sier hun.

- Trangt om plassen

Første mulighet for å kvalifisere seg til en USA-tur, er et renn på Lillehammer først i desember. En ny mulighet får hun når startskuddet for det første norgescuprennet går i januar.

- Det er trangt om plassen, men jeg mener jeg har en mulighet til å kvalifisere meg for VM-deltakelse, sier skitalentet.

Mest asfalt

Foreløpig denne sesongen har det blitt mest asfalt under skiene på trening.

- Jeg trente på snø på Sognefjellet i slutten av juni, men etter det har det ikke blitt noe. Så fort det blir snø ikke så langt unna må jeg oppsøke den for å få skitrening, sier hun og forteller at hun trener mellom 10 og 14 timer i uka.

Prioriterer ski

Når hun ikke er opptatt med trening studerer hun pedagogikk i Trondheim.

- Studiene har andreprioritet. Det ski som har førsteprioriteten nå, men det er greit å ha begynt på en utdanning, forteller leksvikskiløperen.

Johaug

Johaug-saken opptar både skiløpere og andre som er glad i Norges nasjonalidrett.

- Det er kjedelig det som har skjedd, og det er ikke bra for langrennssporten. Jeg tror utøverne må ta mer ansvar selv for det de putter i seg. Det er ikke bare å stole på helsepersonalet. Det viser denne saken, sier Julie Victoria Berg.