Revisjon Midt-Norge IKs vil samarbeide med KomRev Trøndelag IKS om jobben.

- Det er flott at vi fikk jobben. Dette er et aktuelt tema. Det blir spennende, sier daglig leder Inge Storås i Revisjon Midt-Norge IKS.

Det interkommunale selskapet er en selvstendig revisjonsenhet. Deltakerne i selskapet er 14 kommuner i Sør-Trøndelag samt Sør-Trøndelag fylkeskommune. Leksvik er med i Fosen kommunerevisjon IKS som ikke deltar i granskingen av rådmannsavtalen.

Fallskjermavtalen

Det var 23. juni 2015 at daværende Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp) og varaordfører Jahn Winge (H) signerte kontrakten som blant annet ga rådmann Kai Terje Dretvik rett på 3,7 millioner kroner i etterlønn dersom han sluttet i sin fremtidige jobb som kommuneadvokat i Indre Fosen kommune. Verken Strøm eller Winge hadde mandat til å forhandle verken lønn med rådmannen eller inngå en kontrakt for en fremtidig ansatt i Indre Fosen kommune. Verken kommunestyret, formannskapet eller fellesnemda for Indre Fosen kommune ble orientert om avtalen. Først i mai i år ble dagens politiske ledelse i Leksvik kjent med avtalen. Det endte med at politisk forhandlingsutvalg gikk i forhandlinger med rådmann Dretvik. Forhandlingene endte med en permisjonsavtale som gir Dretvik rett på full rådmannslønn i permisjonstiden fra 15. september i år til 31. desember 2017.

Les hele fallskjermavtalen av 23. juni 2015 her.

Les rådmannens permisjonsavtale her.

Ba om gransking

Leksvik kommunestyre innvilget rådmannens permisjonsavtale i møtet 15. september. Forutsetningen var at fallskjermavtalen fra 23. juni 2015 ble lagt til side for godt. Ifølge Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H) gikk rådmann Dretvik med på dette. Samtidig som kommunestyret behandlet permisjonssaken, bestilte politikerne en granskning av omstendighetene rundt fallskjermavtalen. Det enstemmige kommunestyrevedtaket lyder slik:

1: Leksvik kommunestyre ber kontrollutvalget iverksette en gransking i forbindelse med inngåelse av arbeidsavtale gjeldende rådmannen i Leksvik av 23.06.2015.

2: Kommunestyret ber om at granskingen blant annet må omhandle de faktiske forhold rundt inngåelsen av avtalen, herunder om det er lagt til grunn et lovlig mandat og myndighet for inngåelsen av avtalen, samt om avtaleinngåelsen er i tråd med relevant lov- og regelverk.

3: Kommunestyret vil tilrå kontrollutvalget å søke nødvendig bistand for å få gjennomført granskingen.

Vil gjennomføre intervjuer

Etter møtet, har kontrollutvalget hentet inn tilbud fra fem aktører.

- Vi hadde et telefonmøte i kontrollutvalget tidligere denne uka der vi gikk gjennom tilbudene. Vi valgte det rimeligste alternativet, sier kontrollutvalgsleder Torkil Berg (Ap).

Revisjon Midt-Norge IKs vil ha et oppstartmøte sammen med kontrollutvalget neste uke.

- Da får vi høre mer i detalj hva de ønsker at vi skal utrede.

- Kjenner dere saken fra før?

- Bare gjennom avisa. Vi har ikke hatt kontakt med noen som har hatt med denne saken å gjøre underveis.

- Vil dere gjennomføre intervjuer i arbeidet med granskingen?

- Ja. Vi kommer til å gjennomføre både intervjuer og dokumentanalyse, svarer daglig leder Storås i Revisjon Midt-Norge IKS.

Granskingen av saken vil resultere i en rapport. Denne vil videre trolig bli behandlet av Leksvik kommunestyre.