Det var Adresseavisen som meldte dette i fredagsutgaven av papiravisa.

Det er de fire partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre og Fremskrittspartiet som nå utgjør posisjonen i Ørland kommune. Det er tradisjon at en fra opposisjonspartiene leder kontrollutvalget i en kommune. Da nemnder råd og utvalg ble konstituert etter siste valg, ble Jens Maseng fra Arbeiderpartiet valgt til kontrollutvalgets leder.

Offentlige anskaffelser

Under ledelse av Maseng har kontrollutvalget tatt opp flere saker i løpet av det siste året. Blant annet har overholdelse av reglene for offentlige anskaffelser vært et av temaene. Ved innkjøp av tjenester innen risikoanalyse og innen eiendomsforvaltning har kontrollutvalget kommet til at reglene har vært brutt. Fosna-Folket omtalte blant annet deler av sakskomplekset i papirutgaven 30. september i år.

Lovlighetsvurdering

Myrvold sier han har møtt i kontrollutvalget etter Masengs ønske flere ganger i løpet av det siste året, og at han etter hans mening har hatt den dialog med utvalgslederen som han har blitt avkrevd.

– Jeg har ingen kommentarer til hans oppfatning av saken, sier Myrvold.

Han understreker at der er gruppelederne som har bedt ham sette saken på agendaen.

Forebyggende

Jens Masengs arbeidsform skal ha vært et diskusjonstema. Ifølge et internt notat fra rådmannen som Adresseavisen viser til, skal Maseng blant annet ha tatt kontakt med enkeltpersoner i administrasjonen uten at han på forhånd har klargjort sin rolle overfor dem.

– Rådmannen har kommet med rimelig kvass kritikk, men det får stå for hans egen regning, sier Myrvold.

Maseng sier til Fosna-Folket han er åpen for å ta sjølkritikk hvis noen i det politiske miljøet eller administrasjonen mener han har gjort feil.

– Men jeg mener jeg fortsatt ikke har begått noen lovbrudd som tilsier at jeg bør fjernes fra vervet, sier Maseng.

Støtte

Arbeiderpartiets gruppeleder, Knut Ring, kan heller ikke se at Jens Maseng har skjøttet sitt verv på en måte som ikke er i tråd med regelverket.

– Det kan virke som om de ønsker å fjerne ham fordi han gjør jobben sin. Hvis det eventuelt skulle være uregelmessigheter, kan vi bare be om at det blir rettet opp, sier Ring.

Ring viser til det som skjedde i forrige kommunestyre. Der satte de fram et forslag om at framgangsmåten ved ansettelse av forsvarskoordinator skulle sendes til lovlighetskontroll hos fylkesmannen. De ble nedstemt.

- Hvis de mener at alt er i skjønneste orden, skulle en tru at de ikke ville motsette seg en lovlighetskontroll, sier Ring.

Det har så langt ikke lyktes oss å få en kommentar fra rådmann Snorre Glørstad.