- Primært er prosjektet tiltenkt leilighetskjøpere, men om noen vil leie så er det lagt til rette for det også, sier utleieansvarlig Hanne Hagen Berg i AHA Eiendom og megler John Kolbjørn Baardsgaard i Eiendomsmegler1.

Torgsentret ble til Kystgården

Kystgården er det som tidligere hadde navnet Torgsentret, og ligger like ved hurtigbåtterminal og ferjekai på Brekstad. Etter at AHA Eiendom kjøpte bygget er hele andre etasje av senteret b ygd om fra kontorlokaler til kompakte sentrumsleiligheter.

De fleste leilighetene er fra 40 til 60 kvadratmeter. I tillegg er det to store leiligheter, der den ene kan skilte med en takterrasse på hele 100 kvadratmeter.

Urbant miljø

- Alle leilighetene får en høy standard, med blant annet flislagte bad, forteller Baardsgaard. Med vekt på et urbant miljø mener han og Hagen Berg at leilighetene bør være attraktive både for unge mennesker som ønsker å bo «i byen» samt voksne som kanskje har fått nok av store hus og hager som krever stell og vedlikehold.

Innflytting i desember

- Når blir leilighetene klare for innflytting?- Leilighetene må ha ferdigattest, men de første skal være innflyttingsklare i starten av desember, sier Baardsgaard. Med tanke på boligmessa som arrangeres ved Ørland kultursenter onsdag 28. september, sa har AHA Eiendom fått klargjort en visningsleilighet, og dagen før messa er den i ferd med å bli møblert slik at interesserte kan få et inntrykk av standarden på leilighetene.

- Hvilket prisleie blir det, henholdsvis for leie eller kjøp?- Om noen ønsker å kjøpe sin egen leilighet, så ligger prisene fra om lag 1,8 millioner kroner, mens leieprisen vil bli fra et sted mellom 8000 og 9000 kroner i måneden, sier Hagen Berg og Baardsgaard.

Eiendomsmegler John Kolbjørn Baardsgaard og utleieansvarlig Hanne Hagen Berg har tro på at flere ønsker å bosette seg i et urbant miljø i kystbyen. Foto: Skjalg Ledang