Hockeymiljøet er ikke større enn at det var fullt mulig å gjennomføre ei slik samling for alle lagene, og i mangel av istid i byens «sprengte» haller, reiste vi til Bjugn og Fosenhallen, forklarer lagleder for Astor, Anders Stubban.

- Inviterte alle lagene vi kjenner

- Vi arrangerte en treningshelg for 2006-årgangen i hele kretsen, og inviterte alle lagene vi kjenner til, forteller Anders Stubban.

Sammen med trener Jean Sebastian har han stått for idé, planlegging og gjennomføring av treningshelga, og skryter veldig av hallen og det lokale miljøet i Bjugn.

- Vi booket Fosenhallen til det formålet, og det var fint å ha muligheten til å kunne dra til Bjugn. Vi synes hallen var veldig pent brukt, særlig om vi skal sammenligne med banene i Trondheim. Fosenhallen er en flott multisportshall, Bjugn er heldige som har noe sånt, sier Stubban.

Han opplyser at det i Trondheim er vanlig blant de ulike lagene å reise til Sverige for å leie hall, på grunn av mangel på isflate.

- Det er liten politisk vilje til å gjøre noe med dette, og mangel på isflate begrenser vekstmuligheten i miljøet, så det er fint for oss å ha muligheten til å dra til Bjugn, sier laglederen.

Lokal velvilje

Gode tilbakemeldinger fra både trenere og ungene selv gjør at håpet er der om å få til en ny samling også til neste år.

- Vi møtte mye velvilje fra det lokale miljøet i Bjugn. Vi har hatt en god dialog med Fosenhallen og de som jobber der, og vi fikk også sponset mat fra en butikk. Så vidt jeg vet er det første gang en slik samling er gjennomført. Unger fra de andre lagene kom bort til meg og lurte på om vi kunne gjøre dette også neste år, og målet vårt er at det skal kunne bli en årlig tradisjon, forteller Stubban.

- Mye regler å sette seg inn i

Under treningshelga i Bjugn var det første gangen at 2006-årgangen fikk spille på full bane. Alt av seriespill vil skje på full bane, og selv om det var mye nye regler å sette seg inn i så ble det en flott og uformell helg for ungene, forklarer han.

- Dommerne var snille med dømminga, og det var ei uformell treningshelg så det ble heller korrigert på enn slått ned på reglementet. Det fungerte bra, hver klubb stilte med egne dommere og foreldre som bidro med matlaging, det ble som en stor dugnad mellom klubbene, med Astor som hovedarrangør, sier Stubban.

Trener Jean Sebastian L'Heureux og lagleder Anders Stubban. Foto: Thomas Helgesen