Hva som har foregått i helga er skolen usikre på, men rektor Laila Bragstad informerer om at de ansatte stadig oftere kommer tilbake til en skolegård som bærer klare spor etter både hærverk, drikking og annen uønsket aktivitet.

- Finner knuste ølflasker og sigarettsneiper

- Det var ikke det store hærverket i helga, men det var mye tomme energidrikkebokser og flere esker tamponger som var hivd utover. Det er temmelig ofte at vi ser spor etter ungdommer som har benyttet seg av skolegården til uønsket aktivitet, vi finner knuste ølflasker og sigarettsneiper rett som det er, sier Bragstad.

Hun synes det er kjedelig at skolens ansatte må rydde opp i skolegården før elevene kan ta den i bruk. Ved skolestart i høst fant de ansatte også ut at noen hadde vært på skoletaket og gjort sitt fornødne. Det har også vært tilfeller der skolen har funnet brusflasker brukt som hasjpiper.

- Må gi beskjed til politiet

- Folk vet jo om dette, vi hører at noen har sett noe men de må gi beskjed til politiet. Vi har snakket med politiet, men de kan ikke gjøre noe så lenge de ikke får inn konkrete tips. Vi hører også rykter om at det er svært unge elever som er involvert i disse episodene, elever helt ned på 7.trinn, sier rektoren.

Rektoren sier skolen er bekymret over at det stadig er yngre ungdommer som er innblandet i episoder på fritida der alkohol og rus er involvert, og har derfor valgt å kalle inn til storforeldremøte onsdag kveld for å informere alle foreldre om den bekymringsfulle utviklingen.

Ber om hjelp

- Vi ber om hjelp til å få stoppet dette. Vi får høre mye som mange foreldre kanskje ikke er klare over, og har derfor valgt å kalle inn til storforeldremøte for å diskutere hva vi skal gjøre med dette. Vi ønsker jo at ungene våre skal ha det trygt på fritida si. Men vi klarer ikke å gjøre noe med det alene, vi må ha med resten av bygda, sier hun.

Foreldrene til alle elever på 7.trinn til 10.trinn er innkalt til møtet. Lensmann i Leksvik, Gunnar Solli skal også delta på foreldremøtet, og deler rektor Bragstads bekymring.

- Går i stor grad på holdninger

- Dette går i stor grad på holdninger, og foreldrerollen. En sjuendeklassing har ikke noe ute å gjøre etter et visst klokkeslett. Det handler om bevissthet i forhold til det som skjer, og de nærmeste til å jobbe med det er foreldrene, sier lensmann i Leksvik, Gunnar Soli.

- Møtet vil bli todelt for min del, jeg håper det å møte foreldrene gjør at jeg kan få en beskrivelse av situasjonen og en oppdatering på hva som skjer. Kanskje har noen noen foreldre mye informasjon som kan være nyttig. Jeg vil også si noen ord og vil være åpen for spørsmål, og håper at mange foreldre vil ta turen slik at vi får diskutert det som skjer sammen, sier Solli.