Engelske Mark Gregory har levd tiår av sitt voksne liv i utlendighet, delvis i Irland og for det meste i Norge. Han snakker og forstår norsk, men skriver sine vare og særpregede viser på morsmålet.

Trio

Denne beskjedne og lavmælte engelskmannen har gjennom den siste tida teamet seg sammen med ørlendingene Paul Hoff Baltzersen og Sveinar Hoff. De to ørlendingene har solid erfaring som musikere sia de var i tenårene. Hos Gregory spiller de henholdsvis gitar, slapsteel og bass for Baltzersens del og trommer og bass for Hoffs. De to herrene behersker til sammen nok instrumenter til at de kunne ha dannet et helt orkester, om de kunne ha klonet seg. Sjøl trakterer Gregory akustisk og elektrisk gitar samt at han synger.

Øving

Noen referanser til Gregorys sanger er nevnt, men en kan med fordel nevne noen flere referansepunkter. En av dem som Gregory har blitt sammenlignet med, er den alt for tidlig avlidne sanger og låtskriver Nick Drake. Noen vil kanskje finne spor av de mildere sidene til John Martyn. Jon Renbourne er en annen artist som Gregory kan sammenlignes med. Gregory er klart påvirket av britisk blues og roots. Felles for dem er alle tre er de har gått over i historien.

Når det gjelder Gregory, er både musiker og musikk i høgeste grad levende ennå, og en forsmak på det han og kumpanene holder på med kan oppleves på Barrock på Brekstad fredag 7. oktober.