Researcher’s Night –Ungdommens forskernatt ved NTNU arrangeres i år for 12.år på rad.

Over 1000 elever fra videregående skoler i Trøndelag ble invitert fredag 23.september til et åpent realfagbygg fylt med forskningsrelaterte aktiviteter. I år var nærmere 50 elever fra de videregående skolene på Fosen påmeldt.

En smakebit

Arrangementet er ment å vise de besøkende litt av alt som rører seg ved NTNU, og 180 NTNU-ansatte fra ulike fagmiljøer skal ønske de besøkende velkommen med et program fullspekket av stands, foredrag og lab-ekskursjoner som ungdommene kan velge blant.

- Målet er å gi de besøkende en smakebit av noe av det som foregår ved NTNU, og vise dem at forskning er relevant for dem og samfunnet, og ikke bare er noe som foregår bortgjemt i laboratorier, opplyser kommunikasjonsrådgiver Pernille Feilberg.

Forskere som deltar denne kvelden forteller at de også blir inspirert av de nysgjerrige ungdommene som viser interesse for forskningen, forteller Feilberg.

GPS-teknologi og 3D-modeller

Arrangementet er en del av Forskningsdagene. Av aktiviteter ungdommen kan prøve seg er blant annet å gjennomføre en avansert operasjon ved hjelp av GPS-teknologi og 3D-modeller, og oppleve i praksis hvordan lys og farge påvirker hvordan du oppfatter dine egne omgivelser. De kan få studere planters cellevegger på nært hold, og lære hvordan de påvirkes slik at plantene får nye egenskaper. I tillegg er astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og kona Anne mette Sannes invitert til å holde foredrag om menneskenes grensesprengende framtid i rommet, og matematiker Jo Røislien kommer, opplyser Feilberg.