Over 240 ryddelag ble registrert i Midt-Norge i perioden 1. mai til 10. juni. Det har til sammen blitt samlet inn flere titalls tonn avfall langs strender og elver. Det bidrar til et renere og tryggere nærmiljø for folk og dyr.

Årets strandrydder ble kåret i en tilfeldig trekning av alle som har registrert seg hos en av selskapene i «Hold Midt-Norge rent».  Og vinneren av 10.000 kroner ble Hege Lie Rønning og hennes sønn Jo Maximilian, fra Hitra. En jury har også valgt ut et vinnerbilde.

Lokal vinner

- I tillegg har hvert selskap trukket ut en strandrydder fra sine eierkommuner, og her hos oss ble det Åfjord Blandakor. Den glade gjengen har ikke helt bestemt seg hva de skal bruke pengene til, men mulig de drar på tur, opplyser Marianne Brødreskift i Fosen Renovasjon.

Blir flere ganger

Det er første gang at en slik aksjon har blitt arrangert i regionen. Selskapene i samarbeidsprosjektet «Hold Midt-Norge rent» er veldig fornøyd med resultatet så langt og vil gjerne at det også i årene framover skal arrangeres lignende aksjoner.

Oppfordring

- Selv om det ikke er mulig å være med i trekning av premier flere ganger i 2016 oppfordrer vi folk til å fortsette å rydde strender og elvebredder i sommer og utover høsten. Den største premien er tross alt et renere og tryggere nærmiljø, sier Marianne Brødreskift.

Takker vinnerne

«Hold Midt-Norge rent» ønsker å takke vinnerne, og alle små og store hender som har ryddet strender og elvebredder for innsatsen.

- Det er kjempebra at folk engasjerer seg i saken om marint avfall langs strender og hjelper til med å rydde i sine nærområder. I fellesskap har rydderne gjort et miljøtiltak som merkes.