Kontrollen i Rissa sentrum tirsdag ettermiddag førte til tre kjøreforbud på to timer, opplyser Morten Frantzen i Statens Vegvesen.

For dårlig lastsikring

- To av disse gikk på teknisk stand. Det var en boggyhenger på en personbil som var for dårlig lastsikret, og en maskinhenger som var i for dårlig teknisk stand og manglet skilt, i tillegg til en traktor som fikk kjøreforbud for usikret last på hengeren, forteller Frantzen.

Traktoren var også for tungt lastet, opplyser han.

Føreren av traktoren var forholdsvis, mens de andre var i 30-40 årene, anslår Frantzen.

Han er ikke fornøyd med resultatet av kontrollen tirsdag.

- Det var et dårlig resultat i forhold til tidsbruk. Tre kjøreforbud på to timer er for dårlig, sier han.

- Det går litt på uvitenhet

Frantzen forklarer at de fleste sjåførene som blir ilagt kjøreforbud er takknemlige for å få instruksjoner og forklaring på hvordan de skal sikre lasten på en trygg måte.

- Er det kunnskap om lastsikring det skorter på?

- Ja, det går litt på uvitenhet i forhold til de kravene som finnes. Det finnes kurs man kan ta, og disse er obligatoriske dersom man skal ta lappen for tyngre kjøretøy, men det er mange som kjører traktorer og mindre hengere som ikke kjenner til disse kravene, sier Frantzen.

- Det er stort sett for dårlig sikring av last det går på. Det er en del som kjører uforsvarlig med tanke på lastsikring, og de er takknemlige når vi forteller dem hva de må gjøre. Så lenge de utfører det de har lært så er vi fornøyde, legger han til.