En erfaren jury smakte seg fram til årets finalister i kategorien Årets godbit; Einar Risvik fra Nofima, Trine Sandberg fra Trines Matblogg, Wenche Andersen fra God Morgen Norge, Jørn Lie som driver Vaaghals/Gamle Raadhus restaurant i Oslo og Francisca Witsø fra Matmerk.

Skal vurderes av finalejury

Det Norske Måltid ble startet i 2008, og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.

- Alle finaleproduktene skal nå vurderes av en finalejury i Oslo i november, hvor vinnerne kåres, men resultatet vil først bli offentlig den 6.januar 2017, på finalen i Stavanger, sier Kristin Austigard, daglig leder i iPax Mat AS.

I kategorien Årets godbit, der bringebærsorbeten fra Reins Kloster deltok, var det så høyt nivå at juryen valgte å sende fire produkter til finalen, etter lange diskusjoner.

- Merk datoen

Flere kjente matprofiler har takket ja til å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2016. Finalejuryen samles i november og består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand restaurant) Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To rom og kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017.

- I fjor var det fullt hus og stor stemning, så det er bare å merke denne datoen allerede nå, sier Austigard.