Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sier hans tanker går til de pårørende.

- Etter at vi fikk melding om hendelsen, etablerte vi umiddelbart kommunens psykososiale kriseteam. Vi har vært på banen hele tirsdag, og vi mener kommunen har håndtert dette greit, sier ordføreren.

Politiet opplyste tirsdag at pårørende er informert om den tragiske ulykken.

Les mer: Omkom i frontkollisjon

Bil i brann

Det var i 07.30-tida tirsdag morgen at politiet rykket ut til trafikkulykken. To personbiler frontkolliderte, og den ene bilen sto i brann etter ulykken. Sjåføren av denne bilen, en kvinne i 30-årene, kom seg ut før bilen ble overtent. Vedkommende ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. Sykehuset opplyste senere at hun har alvorlige skader, men at tilstanden er stabil. Det var i den andre bilen at den 18 år gamle mannen fra Ørland satt. Vedkommende ble bekreftet omkommet tirsdag formiddag.

- Alle kjenner alle

Ordfører Myrvold sier det er forferdelig trist at kommunen har mistet en av sine ungdommer.

- Jeg har selv en sønn hjemme som kjenner avdøde. Han er knust. Dette går inn på oss alle. I en liten kommune som Ørland er det slik at alle på samme alder stort sett kjenner hverandre. Mine tanker går til de pårørende, sier han.

Ble oppfordret til å være sammen

Ved Fosen videregående skole der 18-åringen tidligere har vært elev, ble elevene som kjente ham oppfordret til å være sammen tirsdag og dele gode minner, opplyser rektor Maia Revdal.

- Vi hadde litt informasjon for elevene på slutten av dagen, for å ivareta de elevene som hadde behov for å prate om det. De fikk tilbud om samtaler og vi hadde kontakt med kriseteamet fra Ørland, sier Revdal.

- Elever som kjente ham ble oppfordret til å være sammen på tirsdag, og minnes gode stunder de har hatt sammen, forteller rektoren.

- En veldig tung dag

Ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal der han var elev, var elever og ansatte onsdag morgen samlet til et informasjonsmøte og minnestund, skriver Stjørdalens blad.

- Det er en veldig tung dag, og vi tenker på guttens nærmeste, sier Ole Vig-rektor Odd-Inge Strandheim til Bladet.no.

Etterlyser vitner

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt sier til Fosna-Folket at de er i en kartleggingsfase og innsamlingsfase i etterforskningen. Politiet foretar nå vitneavhør, og avhøret av kvinnen som overlevde ulykken blir viktig for å kunne komme nærmere årsaken til ulykken. Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som eventuelt har sett foreløpet til ulykken eller selve ulykken. Personer som har informasjon bes kontakte politiet på telefon 02800 eller 48 86 67 60.

Ørland-ordfører Tom Myrvold. Foto: Arkiv