På grunn av at rådmann Vigdis Bolås fram til 2018 skal være 50 prosent rådmann i Rissa og 50 prosent i Leksvik skal det konstitueres to assisterende rådmenn fram til 1. januar 2018.

Les også: Rådmann i to kommuner

I Rissa er det nå klart og helse- og omsorgssjef Hilde Anhanger Karlsen har takket ja til jobben.

- Spennende

- Det blir spennende. Det betyr mer ansvar og litt andre ansvarsområder enn det jeg har hatt, sier Anhanger Karlsen.

Den assisterende rådmannens ansvar i Rissa blir fortrinnsvis formannskap og kommunestyre, samt nybygg.

- Å arbeide opp mot politikerne blir utfordrende og spennende. Der blir det mye nytt for meg. Men, kommunestyret i Rissa er en herlig gjeng som er veldig «på» og samarbeidsvillig. Det blir kjempeartig, sier hun.

Hun påpeker at Rissa kommune har et godt system, og godt samarbeid.

Dyktige folk

- Det handler mye om å være til stede, ta ting når de kommer. Vi har veldig flinke folk som enhetsledere. Vi er også veldig godt fornøyd med rådmannen vår som har et høyt aktivitetsnivå, og høyt tempo. Jeg er veldig ydmyk overfor oppgaven jeg skal ta fatt på, sier den nyansatte assisterende rådmannen.

Justerer kabalen

I og med at Rissa nå vil ha en helse- og omsorgssjef i bare halv stilling, vil enhetsleder helse, Marit Vaarheim, gå inn i den andre halvdelen av helse- og omsorgssjefstillingen.

- Vi må justere kabalen innenfor helse en del. Noen av avdelingslederne der vil ta mer ansvar. Dette skal vi klare for en periode, sier Hilde Anhanger Karlsen.

Valget

- Det var mange dyktige folk å velge mellom. Det måtte bli en person som har kompetanse og erfaring som klaffer mot kravene som stilles. I tillegg må personen ha lyst på jobben, være motivert, og det må passe privat. Alt dette klaffet på Hilde Anhanger Karlsen, sier rådmann Vigdis Bolås.

LES OGSÅ: Rådmannssaken i Leksvik