UP rakk å beslaglegge fem førerkort i 60-sonen tirsdag morgen, før de fikk melding om ulykken.

- Vi var veldig tidlig på ulykkesstedet, forteller Braseth som påpeker at det er alt for tidlig å si noe om hvorvidt høy hastighet har noen sammenheng med årsaken til dødsulykken tirsdag.

Les mer: Person omkom i frontkollisjon

Satt fastklemt

- Hvilket syn møtte deg da dere kom fram?

- Den ene bilen sto i full fyr. Sjåføren av den bilen hadde kommet seg ut før det begynte å brenne. Den andre bilen sto tett inntil bilen som brant, opplyser han.

Sjåføren i bilen som ikke brant, satt fastklemt etter ulykken. Braseth forklarer at de måtte flytte denne bilen for å unngå at brannen skulle spre seg til den.

- Det var heldigvis en lastebil i køa. Vi fikk sluppet fram den og fikk hjelp til å dra unna bilen som ikke brant, forklarer Braseth.

Kollisjon startet trolig brann

Sjåføren av bilen som ikke brant, en mann (18), ble etter hvert frigjort. Mannen ble senere bekreftet omkommet. Den andre sjåføren, en kvinne i 30-årene, ble fraktet fra stedet i ambulanse. St. Olavs hospital opplyste senere tirsdag at hun har alvorlige skader, men at tilstanden er stabil.

- Begynte det å brenne på grunn av kollisjonen?

- Det er rimelig å anta det ja, svarer Braseth.

Han påpeker at både politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen vil etterforske saken. Årsaken til ulykka er foreløpig ikke klarlagt. Etter det Fosna-Folket forstår, er det imidlertid mye som tyder på at den ene bilen har kommet over i feil kjørebane.

- Fire for mye

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt påpeker at mannen som omkom i ulykken tirsdag er den fjerde trafikkdrepte på Fosen hittil i år.

- Det er fire for mye. Vi har aldri hatt så fine veier på Fosen. Det må være ett eller annet som gjør at man enten kjører for fort eller blir uoppmerksomme når man nærmer seg ferja. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken tirsdag, men vi registrerer at det er to dødsulykker på samme strekning ikke langt fra ferjeleiet i Rørvika så langt i år, sier lensmannen.

Like før dødsulykken tirsdag morgen, beslagla UP fem førerkort i Vemundstadbakken bare noen kilometer fra ferjeleiet.

- Dette viser at det generelt går alt for fort i nærheten av ferja. Så vil etterforskningen vise hva som var årsaken til ulykken tirsdag, påpeker Halvorsen.

Les mer: To omkom på samme strekning i februar