Det lønner seg å tenke på gjenvinning. Nå blir det lavvo i barnehagen for premiepengene.
(Foto: Sigrun overland)

Det lønner seg å tenke på gjenvinning. Nå blir det lavvo i barnehagen for premiepengene. Foto: Sigrun overland

Barnehage vant 10.000 kroner

Fembøringen barnehage på Stadsbygd ble trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet.

Fire ganger i året trekkes det ut en vinner fra Fosen renovasjon sine abonnenter som har levert inn kartonger. Vinneren sendes videre til det nasjonale lotteriet. Her trekkes det så en hovedgevinst på 100.000 kroner og mange på 10.000 kroner.

Returordningen

Fredag fikk barnehagen på Stadsbygd besøk av Magnar Mælan fra Fosen Renovasjon. Han fortalte at når kartonger blir levert til gjenvinning, blir de til julekort, julepapir og brev blant annet.

- Det kan brukes alt av drikkekartonger. Man tar en kartong og legger seks andre oppi den før navn og telefonnummer skrives på kartongen som legges sammen med papiravfallet, forklarer Mælan.

Bygger lavvo

- Nå blir det lavvo, slår ansvarlig for førskoleungene, Reidun Næss fast. Hun forteller at barnehagen begynte å samle kartongene og levere til retur i fjor.

- Vi satser litt på gjenbruk, og barnehagen er også Grønt Flagg-sertifisert, sier hun.

Andrea (5) og Elise (5) kunne stolt ta imot sjekken som viste at de hadde vunnet masse penger, før det ble is og pølsefest i barnehagen.

I gang på 19. året

Siden 1997 har alle som skyller, bretter og stapper drikkekartonger og samtidig skriver på kartongkubbene deltatt i Returkartonglotteriet, som administreres av Grønt Punkt Norge. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner. Denne gangen var det altså Fembøringen barnehage fra Stadsbygd som vant 10 000 kroner.

714 millioner

I Norge forbruker vi om lag 714 millioner drikkekartonger hvert år, viser tall fra Grønt Punkt Norge. Det betyr at hver nordmann må kvitte seg med cirka 140 kartonger årlig. Omkring 70 prosent av befolkningen oppgir at de benytter seg av returordningene for gjenvinning av drikkekartonger.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Andrea (5) og Elise (5) med det synlige beviset de fikk fra Magnar Mælan i Fosen Renovasjon.
(Foto: Sigrun Overland)

Andrea (5) og Elise (5) med det synlige beviset de fikk fra Magnar Mælan i Fosen Renovasjon. Foto: Sigrun Overland

Leses nå
 
Nyheter

Bli med inn i Trøndelags svar på Provence

Under navnet Galleri Stranda 13, som også er adressen deres på Uthaug i Ørland kommune, ønsket Brit Hauger og Kjell Hauger Moen velkommen til kunsthageevent i helga.

Utdanningsforbundet om lærernes arbeidsforhold:

– Jeg er sterkt bekymret for den valgte løsningen!

«Bør» eller «skal» lærere disponere minst 6 kvadratmeter kontorareal? Før dette avklares blir det neppe noen løsning på plassmangel-problemet ved Botngård skole.

Fosen-firma vant hangar-kontrakt

Bjugn-firmaet Oddmund Groven AS har sikret seg en kontrakt til en verdi på 18,1 millioner kroner.

- Pasienter evakuert etter brann på sykehjem

Nødetatene rykket fredag morgen ut til en brann på Rissa sykehjem. 18 personer ble evakuert fra avdelingene Himmelblå og Solsiden.