Nina Kristin vet hva hun snakker om. Hun har selv hatt brystkreft og vært gjennom flere operasjoner, stråling og cellegiftbehandlinger.

Har vært åpen om sykdommen

Nina har hele veien vært åpen om sykdommen og sykdomsforløpet, og etter at hun ble friskmeldt startet hun i 2015 Det rosa skjørteløpet i Botngård, for å sette fokus på nettopp brystkreft.

- Jeg er friskmeldt nå, og dette er min måte å gi litt tilbake på. Jeg ble kontaktet av Brystkreftforeningen her på Fosen med spørsmål om jeg kunne tenke meg å arrangere dette i år også, forteller Berg Hellem.

Nytt løp

Svaret var selvfølgelig ja, og den 9.oktober er det igjen klart for et nytt løp, med startskudd ved Fosenhallen. I år er distansene på fem og ti kilometer, men løpet er uten tidtaking og de som synes at det er langt kan selv velge hvor langt de vil gå eller jogge, forklarer Berg Hellem.

- Vi tenker at deltageravgiften skal være at de som er med kjøper en brystkrefteffekt som koster mellom 60 og 100 kroner. Alle kan delta og hvis fem kilometer er for langt, så kan de gå så langt de orker.

Etterlyser tøffe mannfolk

Det oppfordres til å stille i rosa antrekk, gjerne skjørt. Og det er også ønskelig at mannfolka stiller opp, forteller Nina Kristin.

- Det blir spennende å se om det er noen tøffe mannfolk der ute som stiller opp i rosa skjørt, sier hun.

Nina Kristin har også en oppfordring til mannfolka som blir med:

-  Jeg vil også oppfordre mannfolka til å hjelpe damene sine med å sjekke brystene for kuler, sier hun.