Ole Martin Berge er født og oppvokst på Lauvøya i Åfjord kommune, og har i hele sitt liv vært en aktiv mann. Han er nå bosatt i Oslo, og er aktivt medlem i Ormsrud roklubb.

- Artig opplevelse

Da et lag fra Bærum manglet roere til sitt lag i World Rowing Masters Regatta i København 8.-11. september, stilte Ole Martin villig opp. På startlista var blant annet lag fra Russland, England, Tyskland og Japan, og Ole Martin innrømmer at han på forhånd ikke hadde trodd at de skulle klare å gjøre det så godt som de gjorde.

Laget han deltok på rodde en åtter, en kapproingsbåt som ros av åtte personer med én åre hver.

- Vi tapte bronsemedaljen med ett sekund mot Tyskland, en liten båtspiss unna. Men det var en artig opplevelse, gøy å være med på, sier Berge.

På resultatlista fra mesterskapet ser man at Tysklands lag kom i mål på tiden 3:38:03, og det norske laget der Ole Martin deltok havnet like bak med tiden 3:39:27.

- Ikke like fint som i Bjugn

Berge har tidligere deltatt i flere konkurranser og NM, men synes det var stor stas å være med Bærumslaget til København. Selv om det ikke var det store romiljøet der han opprinnelig kommer fra, var Ole Martin aktiv på andre måter, blant annet med skigåing og skøyter på frosne dammer og vann, og det har han fortsatt med etter at han flyttet sørover.

- Jeg har vel vært rimelig aktiv, da jeg gikk på yrkesskolen på Brekstad som ung gikk jeg mye på skøyter i Bjugn, og det har jeg fortsatt med «sørafor». Jeg har gått i 25 år på Valle Hovin, eller Kalde Motvind som vi kaller den, på kunstisbanen der. Vi mangler tak over hodet der, det er ikke like fint der som i Bjugn, sier Ole Martin.

For 74-åringen er det viktig å holde seg i god fysisk form, og derfor trener han mye også i vinterhalvåret når det ikke er roing utendørs. Da er det styrketrening, sirkeltrening og roing innendørs i basseng som gjelder, i tillegg til egentrening.

- Det er viktig å holde seg i form, jeg er kanskje på den øvre grensa, men forhåpentligvis har jeg igjen for det senere, sier Berge.

- Får se hvor lenge kroppen vil

Under Master VM i roing deles det inn i ulike klasser, og man må ha passert 27 år for å delta. Ole Martin stilte i klassen for 60 år og oppover, og ser ikke helt bort fra at han vil forsøke å konkurrere også til neste år.

- Har du planer om å delta flere ganger?

- Vi får se, jeg må ta det litt som det kommer og så får vi se hvor lenge kroppen vil. Neste år er det VM i Jugoslavia, det hadde jo vært gøy å delta der, sier han.