Midtnorsk UteMat-mesterskap gikk av stabelen i helga i forbindelse med Norsk Vandrefestival som arrangeres i Rindal.

Slo et slag for sjusteinsovnen

- Vi slo et slag for den litt glemte sjusteinsovnen, og bygde en på plassen. Vi hadde laget en surdeig dagen i forveien, som vi stekte til konkurransen, forteller Bjørn Erik Vangen.

I konkurransen skulle det serveres en rett med kjøtt og en uten kjøtt.

- Vi lagde fiskesliders, små burgere, med råkost og tomat som vi serverte med surdeigsbrød. Kjøttretten vår ble ølbraisert lam, med maltøl fra Reins Kloster. Til det serverte vi godt smør og litt av vår egen morrpølse, opplyser Vangen.

Under UteMat-mesterskapet konkurrerte fire profflag om å lage enkel og ekte utemat. Juryen bestod av toppkokker fra Gastronomisk Institutt, og selv om gutta fra Fosen ikke gikk helt til topps, så er de svært fornøyde med å kun bli slått av Kristina Svinvik, som jobber på Vianvang hos selveste Arne Brimi.

Var best på smak

- Juryen var litt uenige om første-og andreplassen. De mente at andreplassen hadde best smak, men at førsteplassen hadde en bedre presentasjon. Vi er fornøyde med det, så det var helt greit å bli slått av henne, sier Vangen.

Duoen hadde egentlig ikke tenkt å melde seg på til konkurransen, men ble likevel overtalt.

- Det var artig, vi gjorde det mest for moro skyld og hadde ikke forberedt oss noe på forhånd. Vi tenkte at vi egentlig ikke hadde tid, så vi meldte oss ikke på. Men så ringte de til oss og lurte på om vi ikke hadde tenkt å melde oss på, det var litt artig at det gikk den veien, forklarer Vangen.

Kjørte feil

Det ble altså en ganske så spontan tur og en artig opplevelse for de matfrelste kokkene.

- Vi kjørte til Surnadal, men der fant vi ingen. Så måtte vi begynne å ringe litt rundt, og satte kursen mot Rindal. Vi kom heldigvis frem i tide, ler Vangen.

Fosenkokkene bygde en sjusteinsovn til konkurransen. Foto: Tormod Ellingsen/Norsk Vandrefestival