Mandag denne uka var det informasjonsmøte for alle potensielle miljøagenter som bor i det som skal bli Indre Fosen kommune. Da besøkte Miljøagentene Vanvikan skole, der alle elevene fikk høre litt om hva Miljøagentene driver med.

Frivillig organisasjon

Lokallaget startes av Jurgen Wegter, Ingvild Haga, Una Wegter-Haga og Ansgar Wegter-Haga. Gården deres, Fagerli, skal brukes som sted for aktiviteter, møter og temadager.

Miljøagentene er en  frivillig, ideell natur- og miljøvernorganisasjon for barn, stiftet i 1989 under navnet "Blekkulfs Miljødetektiver". Selvstendig organisasjon som samarbeider med Norges Naturvernforbund.

På barns premisser

Samarbeidet omfatter blant annet viktige, aktuelle natur- og miljøvernsaker og tilbud om familiemedlemskap. Miljøagentene har som mål å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur- og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Organisasjonen arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Kjernesaker er naturglede, transport og energi, forbruk, rettferdighet og demokrati.