- Åh, har jeg vunnet? Herregud! Så herlig, sier en svært overrasket og glad Inger Dueskar Solem (55) fra Bjugn da hun får vite at hun er vinneren av årets bildekonkurranse.

Valgt ut av over 400

Ingers bilde er plukket ut av over 400 innsendte bidrag, og det er redaksjonen i Fosna-Folket som har kåret vinneren.

Her er juryens begrunnelse:

«Inger har fanget et stemningsfullt øyeblikk som oser av sommer og barnlig glede. Hun har tatt oppfordringen med å bruke mennesker som motiv, og hun har med dette bildet klart å få fram det mange av oss forbinder med sommer: Sjø, sol, strandliv, lette sommerkjoler, lek og moro».

Se flere bidrag her: Årets sommerbilder 2016

- Iskaldt!

De to jentene på bildet er Ingers to barnebarn: Maiken Arnevik (4) og Evelina Arnevik (2 ½) fra Åfjord.

- Dette bildet ble tatt en feriedag der jeg skulle passe jentene. Vi bestemte oss for å dra til Austråttstranda i Ørland, for den hadde vi hørt så mye fint om. Før vi dro kjøpte vi inn bøtter og spann, litt frukt og drikke.

Vel framme på stranda denne julidagen viste det seg at det til tross for gode temperaturer på land, slett ikke var like varmt i vannet.

- Det var iskaldt! Så bading ble det ikke. Men det var jo veldig moro med «vassing», skjell og sand likevel, forteller Inger.

- Helt utrolig

Idet barnebarna Maiken og Evelina skulle stikke tærne i vannet knipset Inger et bilde bakfra.

- Jeg synes det ble et veldig koselig bilde, med alle fargene og kjolene deres, sier Inger som til daglig jobber i bank.

Hun hadde likevel ikke forventet å vinne.

- Det er helt utrolig. Det er kjempeartig, sier den stolte bestemoren.

I tillegg til å kunne krone seg med tittelen som fotograf av årets beste sommerbilde på Fosen vinner Inger en bag full av overraskelser, deriblant Flaxlodd, nødlader, drikkeflaske, t-skjorte og caps.

Fosna-Folket takker for alle innsendte bidrag!