Torsdag samlet en rekke kommunale toppledere og tillitsvalgte seg til en kommunesamling i regi av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og KS Sør-Trøndelag.

Flere kommuner i gang med omstillingsarbeid og formålet med samlinga var å bidra til å gi nyttige råd og innspill til arbeidet med kommunesammenslåing.

Av kommunene i Sør-Trøndelag er det Rissa og Leksvik som har kommet lengst med arbeidet, og det nye kommunenavnet blir Indre Fosen kommune fra 1.januar 2018. Rådmann Vigdis Bolås forklarer at det å utvikle en ny kommune ikke er en enkel jobb, men for å få flyt i arbeidet er det viktig å planlegge godt.

Hennes beste råd til kommuner som skal i gang med sammenslåingsprosesser er at man må være raus.

- Lytt til enkeltmennesker

- Vær raus og lytt til enkeltmennesker; innbyggere, ansatte, politikere, og prøve så godt man kan å finne løsninger på utfordringer som dukker opp. Ingen problemstillinger er for små og ingen for store, sier hun.

Tillitsvalgte må være med i alle prosesser, heller for mye enn for lite, mener Bolås.

- For å finne de gode løsningene er det avgjørende at samarbeidet mellom kommunene, politisk og administrativt, fungerer godt. Raushet hos alle parter er absolutt et stikkord her, sier hun.