- Oppe ved selve kanonflata så er det satt ut flere benker slik at folk kan sitte og hvile seg. Mandag oppdaget vi at noen hadde kastet ned en av disse slik at den ble liggende under kanonløpet, forteller Lian.

Det er synd noen synes de må "pynte" opp litt ved kanonen, synes han.

-Det blir jo litt arbeid

Sittepartiet var knust på den ene benken, og enda en benk hadde blitt veltet rundt. Lian synes det er synd at turistene skal bli møtt av dette synet når de besøker fortet.

- Det har skjedd så mange ganger. Det er jo ikke de veldig store ødeleggelsene, men det blir jo litt arbeid for de som skal reparere det. Det er ikke artig å finne området sånn, sier Lian.

Lian har for øyeblikket ferie, men oppdaget hærverket tilfeldig da han og datteren var oppe ved kanonen.

Ikke første gang

- Ikke så lenge før innbruddet og våpentyveriet i fjor hadde vi også en hendelse der noen hadde tatt seg inn på området, kjørt ned den innerste porten og brutt av begge portene, forteller Lian.

Nå håper han at det blir slutt på hærverket, og at sesongens siste turister får nyte området slik det skal være.

- Det tar jo litt tid å få slikt i stand igjen, så nå håper vi at de som ferdes der også vil ha glede av å finne området i orden slik det skal være. Sesongen er nå straks over, men det er mye folk som benytter seg av området og det vil også være mange som bestiller guidede turer utover høsten, forteller tilsynsvakten.