Entreprenøren Johs. J. Syltern AS klarte å begrense totalstengingen til kun fire dager. Fredag morgen klokken 08.30 var det igjen mulig å kjøre forbi Osavatnet. Dermed slapp fosningene å kjøre den lange omveien om Fevåg, Hasselvika og Sørfjorden i tre måneder i høst.

Så muligheten tidlig

- Vi foretok en omprosjektering etter at vi fikk anbudet. Vi initierte ytterligere geotekniske undersøkelser og nye beregninger. Da endte vi opp med en enklere løsning på problemstillingene. I tillegg har vi planlagt og prefabrikert betongkonstruksjonen som er bygd på yttersiden av veien, sier daglig leder Øystein Syltern.

Etter at firmaet vant anbudet i vår, så de tidlig at det var mulig å redusere stengingsperioden betraktelig.

- Artig å bygge vei

Daglig leder Syltern skryter av arbeidsinnsatsen mens veien har vært helt stengt fra mandag- til fredag morgen denne uka. Syltern har kjørt døgnkontinuerlig for å få veien klar fortest mulig.

- Den har vært fenomenal. Det er en gjennomføringsvilje som kanskje andre etater og bedrifter også kunne hatt godt av å ha med seg, sier han.

Syltern skryter også av arbeidsmiljøet.

- Jeg tror det er fordi arbeiderne ser hva de har gjort etter hver dag. Det er meningsfylt arbeid som bidrar til verdiskapning. Og så har vi det artig. Det er artig å bygge vei, mener han.

Kan bli mer stenging

Fylkesvei 715 kan bli stengt opp mot én uke også senere i høst, men det er ikke bestemt ennå.

- Når vi skal ta ned veibanen på toppen mellom Rødsjøen og Osavatnet kan det være hensiktsmessig å totalstenge veien, sier Syltern som påpeker at dette ikke er endelig bestemt.