Riksteatret har forestillinger for både barn og for et voksent publikum, og benytter skuespillere som ellers spiller på andre profesjonelle scener som Nationaltheatret, Oslo Nye Teater eller Trøndelag Teater. Ofte kommer også forestillinger som har gått på disse scenene, eller som skal gå der senere.

Romansuksess

Et eksempel på det er teaterstykket «Min kamp» som har gått for fulle hus og fått gode omtaler ved Stockholms Stadsteater. Stykket sendes nå ut «på veien» og kommer til Bjugn 7.oktober. Stykket er basert på Karl Ove Knausgårds romansuksess med samme navn.

I desember er det barnas tur, i alle fall de over fem år, når figurer fra Kjell Aukrusts eventyrlige univers kommer på besøk. Tema er den årlige melkespannkastkonkurransen med Solan, Ludvik og Reodor Felgen i hovedrollene. Alvdalingene skal konkurrere mot et melkespannlag fra hovedstaden, som på sleipt vis forsøker å kjøpe opp bygdas egen favoritt, Emanuel Desperados.

- De fleste har møtt "Ove"

Over nyttår er det klart for enda et nytt fjes når Sven Nordin kommer med soloforestillingen «En mann ved navn Ove».

Sist Nordin gjestet Bjugn, spilte han for full sal med forestillingen «Litt av et par» sammen med Nils Vogt.

I følge kulturhussjefen er Ove en mann vi alle har truffet i alle fall én gang i livet.

- Figuren Ove er en spesiell kar de fleste av oss har møtt en eller annen gang; en sur, kritisk plageånd som sjelden har noe positivt å si til og om folk, sier Strugstad.

- Særdeles tilgjengelig

For Bjugns vedkommende avsluttes teateråret 4.april når enda en teatersuksess og barneforestilling kommer på besøk, Bukkene Bruse på Badeland. Stykket handler om de tre bukkene som i eventyret er på vei til seters for å gjøre seg fete. På veien ser de et nytt skilt, som forteller dem at det er 200 meter til Badeland. Bukkene faller for fristelsen, og tar en avstikker.

- Men også hit kommer trollet og lager kaos og bråk, avslører Strugstad.

Strugstad forteller at fosningene har kjent sin besøkstid når Riksteatrets forestillinger har kommet til Bjugn.

- Fosningene har blitt flinke til å oppsøke Riksteatrets forestillinger i Bjugn. Repertoaret denne høsten og kommende vår er særdeles tilgjengelig, for å bruke det uttrykket. Det er teater på sitt beste og mest profesjonelle, skryter Strugstad, som var gjest hos Riksteatret da programmet ble presentert sist uke.