Torsdag vedtok Ørland kommunestyre at byggingen av den nye idrettshallen, Ørland Arena, skal legges ut på anbud. Vedtaket forutsetter en kostnadsramme på 100 millioner kroner.

Både håndballgruppa og fotballgruppa i ØBK, og Ørland Turnforening gleder seg over vedtaket som betyr flere sårt tiltrengte spilleflater i kommunen.

- Kjærkomment

- Vi i styret har vært for Ørland Arena. Det kommer oss alle til gode. Nå er vi bare spent på om den gamle Ørlandshallen blir basishall, sier nestleder i turnforeninga, Monica Strand Aas.

Aas forteller at turnforeningen i dag leier Bakkeli aktivitetssenter som basishall.

- Men den er alt for liten. Derfor er det veldig kjærkomment at vi får mer boltreplass. Ørland Arena vil forhåpentligvis også føre til at vi slipper å trene svært sent på kveldene. Det gjelder ikke bare turnerne, sier Aas.

Leieavgift på nyhallen

I finansgruppas rapport, en arbeidsgruppe oppnevnt av formannskapet i Ørland til å se nærmere på finansiering av idrettshallen, foreslås innføring av leieavgift på hallen. Den foreslåtte leien ligger på 250 kroner i timen, som er tenkt å gi en årlig inntekt på 1,6 millioner kroner.

I dag er det gratis å leie Ørlandshallen for utøvere opp til 16 år.

Aas medgir at leieavgiften kan føre til dyrere kontingenter for turnerne deres.

- Det kan hende at vi må øke den. Vi leier jo Bakkeli aktivitetssenter fra egen lomme i dag, men dette blir en ekstra utgift. Det er synd for barneidrett som kanskje ikke tar seg råd til å leie hallen, sier Aas.

Ser muligheter

Hvor mye kontingenten vil koste dersom halleie blir innført, kan ikke Aas si på nåværende tidspunkt.

- Styret må ha et møte på dette senere. Prisen kommer også an på hvor mye halltid vi får, sier nestlederen.

Hun ser imidlertid store muligheter for å bruke Ørland Arena til større idrettsarrangementer som igjen kan generere inntekter for turnforeninga.

- Det er absolutt en fordel med en så stor hall. I dag har vi et tak på 90 deltakere når vi arrangerer camphelg. Med større flater kan vi få enda flere deltakere, sier Aas.

Cup-kamper i hallen

Arild Risvik, som er leder for Ørland Ballklubb, gleder seg også over nyheten om at storhallen skal realiseres.

- Vi er kjempeglade for nye spilleflater, og spesielt for håndballgruppa er dette sårt tiltrengt. Vi har noen bekymringer knyttet til Ørland Sparebank-cup, men jeg tror vi skal få til ei god løsning, sier Risvik.

Ørland Sparebank-cup mister to fotballbaner når Ørland Arena skal bygges på tomta mellom Ørland ungdomsskole og den gamle Ørlandshallen. Men Risvik sier at det kan bli aktuelt å flytte noen kamper innendørs.

Viktig suksessfaktor

- Det er klart at hallen kan forringe den tettheten som har vært en viktig suksessfaktor for cup-en. Men samtidig er det ikke bare fotball som gjelder i denne kommunen, sier Risvik.

Han ser i likhet med Aas at hallen kan gi ny muligheter, særlig for håndball.

- Ørland Arena er en glede for håndballgruppa, som kan arrangere cup og andre arrangement i hallen. Dette blir en storstue.

Risvik kan ikke si noe om en eventuell økning i pris på medlemskontingenter foreløpig.

- Det har vi ikke diskutert enda, sier han.