Etter lange diskusjoner og to gruppemøter for posisjonen underveis, vedtok Ørland kommunestyre torsdag at bygging av Ørland Arena, kommunenes framtidige storstue for idrett, skal legges ut på anbud.

18 stemte for

Flertallsgruppa Senterpartiet, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet stemte for forslaget med sine 18 stemmer.

Det betyr i praksis at Ørland Arena nå skal realiseres.

Vedtaket, som ble fremmet av Senterpartiet, forutsetter imidlertid at en del momenter skal være på plass før anbudet lyses ut, deriblant at bygging skal være innenfor en kostnadsramme på 100 millioner kroner, samt at man skal foreta kvalitetssikring av finansgruppas rapport og sponsoravtaler.

I finansgruppas forslag til finansiering av bygging ligger det inne 15 millioner kroner i sponsorstøtte, fra Ørland sparebank, Grøntvedt Pelagic AS og Mascot Høie AS, som alle tre bidrar med fem millioner kroner hver.

Ble ikke utsatt

I finansgruppas rapport står det også at belastningen på Ørland kommunes driftsbudsjett foreslås å være cirka 450 000 kroner i året. Dette var ikke alle kommunestyrerepresentantene enige om at kommunen har råd til på nåværende tidspunkt.

- Vi ønsker å bygge Ørland Arena, la det ikke være tvil om det. Men det som ligger på bordet nå, er for usikkert for oss, sa opposisjonsleder Knut Ring (Ap) og pekte på utfordringer innen skole og helse som han mener burde prioriteres først.

Opposisjonslederen fremmet derfor, sammen med Sosialistisk Venstreparti, et forslag om å vedta bygging av idrettshall for samme pris, men at prosjektet ikke skal belaste kommunens budsjett før tidligst 2019. Det fikk han ikke flertall for.

- Helt feil

Roy Hoøen (Sp), som selv var medlem i finansgruppa, gjorde det imidlertid klart at ny idrettshall ikke skal gå på bekostning av andre forpliktelser kommunen har.

- Det blir helt feil å utsette bygging i mine øyne, sa Hoøen.

- Det er blitt startet en slags «skitpakke» mot Ørland Arena, der man hevder at hallen kjører kommuneøkonomien i grøfta. Det er løgn. Hallen skal ikke gå utover helse og skole, sa Hoøen engasjert.