- Det er helt klart et behov for flere spilleflater i kommunen, og vi i Arbeiderpartiet har hele tiden sagt at vi er for bygging av ny hall. Men så er det en gang slik at ting endrer seg. Nå ser vi at økonomien i Ørland kommune ikke lenger er tilfredsstillende. Derfor ønsker vi å utsette prosjektet til 2019, sier opposisjonsleder Knut Ring i Ørland Arbeiderparti.

Innenfor 100 mill.

I sluttrapporten til «finansgruppa», som har utarbeidet en plan for finansiering av hallen, framgår det at prosjektet kan være innenfor en kostnadsramme på 100 millioner kroner. Belastningen på kommunens driftsbudsjett foreslås å være 450 000 kroner i året.

Denne summen forutsettes imidlertid innføring av avgift for bruk av hallen, samt at Ørland kommune selger toppetasjen i Libra-bygget i Brekstad sentrum.

Frykter utsettelse

Roy Hoøen (Sp) var også med i gruppa som står bak rapporten, men mener i motsetning til sin kollega at man ikke bør vente med å realisere prosjektet.

- Jeg tror ikke at kommuneøkonomien vil se så veldig annerledes ut i 2019. Dessuten sier det seg selv at de samarbeidspartnerne som nå er på plass, ikke nødvendigvis vil vente i tre år, sier Hoøen, som mener det er synd at Arbeiderpartiet ønsker utsettelse.

Ørland kommunestyre behandler saken i sitt møte torsdag ettermiddag. Fosna-Folket kommer tilbake med sak etter at vedtaket er fattet.