Fosen Internasjonale Kristne Fellesskap ble startet opp i januar. Da var det bare tre medlemmer, men stadig flere har kommet til og gruppa er nå oppe i 41 medlemmer.

-Integrering og sosialisering

- Vår gruppe er et kristent fellesskap, som har som hovedmål å bli mer kjent med Gud og bygge et nært forhold til ham. I tillegg til å bruke hans ord til inspirasjon i livet og nå andre med hans budskap, forteller Ligaya Bugten.

Hun forklarer at gruppa har fokus på å bygge bro mellom nordmenn og de utenlandske som bor på Fosen gjennom kristne verdier.

- Integrering, sosialisering, kulturutveksling og det å være en ressurs for hverandre ellers i samfunnet er målene våre, forteller Bugten.

Ulike nasjonaliteter

Gruppa består i dag av mennesker med ulik bakgrunn fra Eritrea, Thailand, Sierra Leone, USA, Nigeria, Filippinene og Mexico, i tillegg til noen nordmenn.

Et av temaene gruppa jobber med er livsglede for eldre, noe gruppa sørget for å spre da de nylig holdt konsert med underholdning for de eldre på aktivitetssenteret på Ørland sykehjem.

- Denne konserten er vårt første tiltak til samfunnet som en gruppe, i håp om å bringe glede til de eldre. Vi er takknemlige for at prest Ola Garli og kona Eva, Geir Yngve og Anja Hovde fra Fosen Kristne senter ville bidra med underholdning, forteller Bugten.

- Uforglemmelig dag

Programmet bestod for det meste av gospelsang. Der bidro Joanna fra USA, og Ayo Ora og Helen Odion Aghahowa med sine døtre, begge fra Nigeria. Maria Estella fra Filippinene sang både på norsk og på eget språk, og det ble klarinettspill av Kamilla og Angelica Uthaug. I tillegg fikk de eldre tamburindans av Cheche Gjestad, Jose-Rose Tekseth, Joanna Holthe, Maria Jessa Uthaug og Nelda Zon Falstad.

- Ola Garli og kona fremførte to nydelige sanger, og det samme gjorde Geir Yngve Hovde. Vidar Knutsen spilte piano til alle sangene, og datteren til Svein Gjestad spilte piano under kaffeserveringen. Det var en uforglemmelig dag både for oss og for de eldre, gjensidig glede, forteller Ligaya Bugten.