Det er samvirkeorganisasjonen svært glade for.

- For oss betyr det veldig mye, vi er veldig takknemlige for at formannskapet gir oss denne muligheten til å fortsatt ha skole i Fagerenget, sier styreleder Lasse Henriksen.

Privatskole

Organisasjonen er i gang med en søknadsprosess for å bli privatskole. Utdanningsdirektoratet behandler søknader om privatskoledrift, og de operer med en søknadsfrist i februar. Oppstart av ny skole blir dermed tidligst 2018.

Etter opprettelsen av Nye Fagerenget Skole SA er det blitt solgt eierandeler i den planlagte skolen, og Henriksen opplyser at formannskapets vedtak gjør at organisasjonen kan begynne å tenke framover mot planlagt skolestart høsten 2018.

- Det er en utfordring mindre for oss å tenke på, med tanke på skolebygg. Nå kan vi heller konsentrere oss om hvordan vi skal pusse opp og drifte bygget fram mot planlagt skolestart høsten 2018, sier han.

LES OGSÅ: Mange vil bli skoleeiere

Aktivitet på kveldstid

Dette betyr også mye for korpset, idrettslaget og barne-og ungdomsklubben da de fremdeles kan ha utstyr der, og bruke gymsalen til aktiviteter på kveldstid, forklarer Henriksen.

- Vi håper også at de som eventuelt har sittet på vent med tanke på kjøp av andeler på grunn av usikkerheten omkring skolebygget, nå vil være med å kjøpe seg inn i Nye Fagerenget skole, sier Henriksen.