Thoresen er 54 år gammel, bor i Moss og er utdannet jurist og har hatt to forskjellige lederroller i Oslo Sporveier de siste 14 årene. Sist som programdirektør for Oslo kommunes nye trikkeprogram, Oslo Trikk.

Thoresen har også bakgrunn fra Forsvarets tele-og datatjeneste, Dnb og Axiti, og har gjennom sin karriere hatt organisasjonsutvikling, omstilling og forbedringsarbeid som sine kjerneoppgaver.

- Veldrevet og kompetent

- Jeg tar over en veldrevet og kompetent virksomhet med solide lederer og dyktige tilsette. Men som i alle andre store virksomheter, er det alltid noe som kan gjøres bedre, sier Thoresen i en pressemelding.

I den nye jobben er oppdraget fra Forsvarsdepartementet klart og tydelig: Forsvarsbygg skal forbedre arbeidsprosesser og leveranser og effektivisere organisasjonen.

- Tydelig fortventning

- Det er en tydelig forventing fra departementet til alle etatene i sektoren; Forsvaret skal moderniseres og styrkes, og da må vi klare å frigjøre ressurser for å få det til. Innstillinga mi er at vi skal bygge opp organisasjonen rundt de som har skoa på i Forsvarsbygg, og sørge for at de alltid har en optimal verktøykasse med seg i sitt daglige virke, sier Thoresen.