Mens folk i tusentall lørdag storkoste seg med kortreist mat, husflid og alt det andre som ble budt fram på årets Rissa-martna, så var det 43 deltakere i det aller første Fosen-mesterskapet i Pokemon Go som jaktet iherdig rundt i sentrum av Rissa.

61 på 60 minutter

Deltakerne hadde en time på seg til å fange flest mulig av fantasifigurene, og da tiden var ute så kunne Emil Dyrendahl fra Rissa smykke seg med tittelen Fosen-mester. På mobiltelefonen kunne 13-åringen vise til en fangst på hele 61 pokemon i løpet av 60 minutter.

Rema og Coop

- Jeg fanget mange på Rema og Coop, der visste jeg fra før at det var mange, sier en fornøyd vinner av konkurransen.

- Er dette en jakt du driver med hver dag?

. Mamma synes jeg har nok

- Det blir vel et par dager i uka. Jeg har ikke så mye mobildata, så når den er brukt opp må jeg vente til neste måned. Men mamma synes jeg har nok mobildata som det er, sier Emil Dyrendahl.

Nå håper han det blir et nytt mesterskap i Pokemon Go neste år.

Håper på neste år

- Da skal jeg vinne igjen, håper jeg.

Klassekameratene Erlend Larsen og Sigurd Solli deltok også i konkurransen, og synes det var artig at Emil gikk til topps. Ikke minst var de imponert over at vinneren kunne innkassere 2500 kroner i tillegg til tittelen som best i Fosen.

- Hva tenker du å bruke pengepremien til?- Ny Ipad, den jeg har er så treg, Men jeg må spare penger for å få nok, avslutter Emil Dyrendahl.

Årets Rissa-martna ble en formidabel suksess. I godværet koste folk seg i martnasområdet i sentrum av Rissa. Foto: Skjalg Ledang
Emil Dyrendahl viser hvordan han fanger figurene med mobiltelefonen. Foto: Skjalg Ledang