Lørdag åpner hun og ektemannen Roy Holte et nytt lavpriskonsept i første etasje av treningssenteret i Brekstad sentrum. Tidligere har FTK «spesialisert» seg på en pakke som inkluderer både skreddersydd treningsprogram, veiledning og gruppetimer, men åpner nå også for kunder som vil trene på egenhånd til en rimeligere pris.

Favner hele spekteret

I den anledning har første etasje fått et ansiktsløft med nye gulv, eget inngangsparti, noe nytt utstyr samt toalett og vask. Konseptet har fått navnet FTK Fitness.

- Nå har vi ekspertise oppe i andre etasje for de som ønsker veiledning og treningsprogram, men også et eget tilbud til de som vil trene selvstendig uten avanserte vekter og spesialutstyr, forteller medeier Rosemary-Lill Hoff.

Hoff mener senteret nå favner hele kundespekteret innen trening og trim.

Konkurransedyktig

- Vi mener at vi har det beste tilbudet. Dette er et tilbud som alle kan ha råd til, noe som er viktig for oss, sier hun.

Treningssenterkjede og lavpriskonkurrent EasyFit ligger rett over gata fra FTK, og Hoff medgir at konkurransen om lavprissegmentet har hardnet til.

- Tilbudet overstiger etterspørselen over hele landet. Mange senter har gått konkurs og sliter for tida. Men vi er absolutt i stand til å konkurrere, sier hun og forteller at tilbakemeldingene fra ørlendingene virker lovende for pågangen til det nye konseptet.

- Kommer kundene til gode

Viggo Beck, som er driftsleder ved EasyFit Brekstad, ønsker nyåpninga velkommen.

- Konkurranse er bare sunt, og det kommer kundene til gode, sier Beck.

Han tror det er kundegrunnlag nok til begge treningssentrene, og er ikke bekymret når nok et lavpriskonsept inntar sentrumsgata.

- Jeg tror det skal være liv laga for begge sentre. Generelt er det tøft å drive treningssenter, og det gjelder å finne det riktige konseptet som kundene trives med. EasyFit har over 400 medlemmer i vårt senter, og vi har klart å beholde våre kunder over lang tid, sier Beck.

Hele første etasje ved FTK har fått et ansiktsløft i forbindelse med åpninga av FTK Fitness. Foto: Ina Marie Haugen