- Siktede nekter straffskyld. Han benekter å ha begått de handlingene han er mistenkt for, sier siktedes forsvarer Torfinn Svanem til Fosna-Folket i 21.00-tiden mandag kveld.

Melding om voldtekt

Det var i 04.00-tiden natt til søndag at politiet fikk melding om en voldtekt i Lysøysund i Bjugn kommune. Den fornærmede kvinnen ble undersøkt ved St. Olavs hospital, og ble deretter avhørt av politiet. I avhøret forklarte kvinnen at voldtekten skal ha skjedd helt uventet, at hun ikke kjente gjerningsmannen og at de ikke hadde hatt kontakt tidligere om kvelden.

Siktelsen

I 22.00-tiden søndag kveld ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for voldtekten. Vedkommende er siktet etter straffeloven av 2005s paragraf 292 jamfør 291. Begge paragrafene omhandler voldtekt. Mannen satt mandag ettermiddag i avhør hos politiet i Trondheim.

- Erkjenner siktede å ha vært i Lysøysund?

- Ja, han erkjenner å ha vært i Lysøysund og har hatt kontakt med noen personer der, svarer forsvarer Svanem.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på siktedes politiforklaring.

Tror siktede blir løslatt

Forsvareren var mandag kveld ikke sikker på om siktede ville bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

- Det er store sjanser for at han blir løslatt. Slik jeg vurderer det foreligger det ikke bevisforspillelsesfare. Politiet har jobbet med saken i hele dag (mandag, red.anm.). De har foretatt sikring av bevis, påpeker Svanem.

Han understreker at han ikke vet med sikkerhet at siktede ikke blir fremstilt for varetektsfengsling, men sier det er noe han antar.

Politiet lette blant annet etter spor på dette stedet i Lysøysund søndag kveld. Foto: Alexander Killingberg