- I 22.00-tiden søndag pågrep vi en mann i 20-årene. Vedkommende er ikke etnisk norsk. Han har fast bopel i Kristiansand, men har den siste tiden jobbet i en Fosen-kommune, forteller lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt.

Mannen ble pågrepet i den samme Fosen-kommunen som han jobbet i. Pågripelsen skjedde ifølge politiet uten dramatikk.

Satt i avhør

Det var i 04.00-tiden natt til søndag at politiet fikk melding om en voldtekt i Lysøysund i Bjugn. Den fornærmede kvinnen, som er i 30-årene, ble fraktet til voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital i Trondheim. Hun satt søndag i flere timer i politiavhør. Der beskrev hun gjerningsmannen som en mann av utenlandsk opprinnelse.

Ikke avhørt

Den pågrepne mannen er foreløpig ikke avhørt av politiet. Politiet kan følgelig ikke si noe om hvordan vedkommende stiller seg til siktelsen. Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Hva førte til at dere kom til en pågripelse så fort?

- Det er rett og slett kjempebra vanlig, klassisk politiarbeid. Det var en kombinasjon av mange opplysninger som gjorde at vi kunne peke ut en retning, sier lensmann Halvorsen.

Det ble skrevet en formell siktelse av jurist før pågripelsen søndag kveld. Mannen er siktet etter den nye straffeloven av 2005s paragraf 292 jamfør paragraf 291.

Kjente ikke hverandre

Den fornærmede kvinnen forklarte i avhør at hun ikke kjente gjerningsmannen fra før. Ifølge henne hadde de to ikke hadde noe kontakt tidligere. Hendelsen skal ha skjedd helt uventet.

Kystkulturdagene ble arrangert i helga. Arrangementet trekker normalt flere tusen personer til Lysøysund.